Yalova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, tüketicilerin gıda güvenliğinin sağlanması, halk sağlığının korunması için özellikle Ramazan ayı münasebetiyle artan ekmek pide tüketimi ve buna bağlı olarak gıda işletmecilerinde oluşabilecek hijyen aksaklıklarını önlemek amacı ile ekmek fırınları ile pide ve ekmek satışı yapılan yerlerin denetimlerini arttırdı.

    Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Zabıta ekiplerinin bu konuda daha da hassas davranacağını belirterek denetimlerin rutinin dışında Ramazan ayı boyunca daha sıkı yapılacağını söyledi.

   Gerçekleştirilen denetim çalışmalarında temel gıda maddesi olan ekmeğin hijyenik bir şekilde ve mevzuatta belirtildiği gibi üretiminin yapılıp yapılmadığına Zabıta Ekiplerince dikkat edildiğini ifade eden Koçal, ‘Denetimler Ramazan ayı boyunca sık sık tekrarlayacağız. İşletmelerde eksik varsa eksiklerini gidermeleri için kendilerine uyarılar yapıyoruz. Eksik görülen hususlar tutanakla tespit edip, işletme sahiplerine gerekli uyarıların haricinde ve idari yaptırımlar uyguluyoruz. Eksiği olmayan hakkıyla işini yapan esnaflarımıza denetim sonunda teşekkür ediyoruz. Halkımızın güvenilir gıdaya ulaşabilmesi için Yalova Belediyesi olarak denetimlerimizi aralıksız sürdürmeye devam edeceğiz." Dedi.