Yalova Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 69. Genel Kuruluna katıldı. Genel Kurul öncesinde TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlediği iftara, siyaset, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarından çok sayıda kişi katıldı.

     İftar öncesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ve hükümet üyelerinin katıldığı, tüm Oda ve Borsa Başkanları ile delegelerin bir araya geldiği bir toplantı gerçekleştirildi.

       Toplantıya ve sonrasında iftar yemeğine; YTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Delegesi Tahsin Becan, Meclis Başkanı ve TOBB Delegesi Cemil Demiryürek, Meclis Başkan Yardımcısı ve TOBB Delegesi Kenan Engin, Yönetim Kurulu Üyesi ve TOBB Delegesi Hakan Gencer ile Meclis Üyesi ve TOBB Delegesi Ali Varol ile Genel Sekreter Taner Eriş katıldı.

 

     TOBB İkiz Kuleleri bahçesinde, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen iftarda ayrıca; TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in yanı sıra Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Ali Babacan, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da hazır bulundu.

     365 oda ve borsa ile bin 734 delegenin ortak talebiyle TOBB başkanlığına tek aday olarak seçimlere giren Hisarcıklıoğlu, geçerli oyların tamamını alarak 4 yıl süreyle TOBB Başkanı oldu. ​

     M. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki yeni TOBB Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu;

 İbrahim Çağlar (İstanbul Ticaret Odası Başkanı), Harun Karacan (Eskişehir Ticaret Odası Başkanı), Necdet Özer (Denizli Ticaret Odası Başkanı), Ender Yorgancılar (Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı), Memiş Kütükçü (Konya Sanayi Odası Başkanı), Çetin Osman Budak (Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı), İbrahim Burkay (Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı), Salih Zeki Murzioğlu (Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı), Cengiz Günay (Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı), Faik Yavuz (Ankara Ticaret Borsası Başkanı), Çamur Ali Kopuz (İstanbul Ticaret Borsası Başkanı), Şahin Bilgiç (Adana Ticaret Borsası Meclis Başkanı), Ebubekir Bal (Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı), Halim Mete (İstanbul Deniz Ticaret Odası Başkan Yardımcısı).