Temel Coşkun’un son yaptığı basın açıklamasını eleştiren Kır, ‘Öncelikle kendisi teşkilatına özelde söylemesi gereken tavsiye niteliğinde, bakın vekiliniz var bensiz aday belirlemesi yapmayın uyarısını tüm Yalova kamuoyuna yapmıştır.

İnsan düşünmeden edemiyor bu sadece bir uyarı mı yoksa kamuoyuna bakın teşkilat beni dinlemiyor bensiz aday belirliyorlar mesajı mı vermek istemiştir? Sayın Coşkun diyor ki, asla duygusal davranmayacağız. Bu işi dost ahbap mantığı ve gözü ile bakmayacağız. Ne yani bu güne kadar hak etmediği halde duygusal davranıp insanları meclis üyesi ve yönetici mi yaptınız? Eğer böyle ise bu millet şimdi size neden inansın ki? Yine Sayın Coşkun, ‘Biz hırsızı, yanlış yapanı, tembellik yapanı, çalışmayanı barındıramayız. Asla barındıramayız’ diyor. Vekil partisine mensub il-ilçe belediyelerine bir baksın bakalım bugüne kadar ne hizmet verilmiş.  Şimdi belediye bütçesinden seccade yaptırıp dağıtan bir belediye başkanı adayı varken. Sayın vekilin doğruluktan, dürüstlükten bahsetmesi komik olmuyor mu? Belediye başkan adayı kaynağı belli olmayan bir bütçeyi seçim propagandası için kullanırken Coşkun bize dürüstlükten dem vuruyor.

Yine Sayın Temel Coşkun’dan hiç beklemediğim istismar kokan cümleler duyuyorum. Coşkun diyor ki; ‘Meclis üyesi kardeşim mahallesinde sabah namazı kalkıp bacası tütmeyen ev var mı bakacak, biz böyle meclis üyesi istiyoruz. Ne demek şimdi bu? Bizim meclis üyelerimizin hepsi namaz mı kılacak diyor sn vekil? Bir taraftan içi boş hayali projeler anlatılıyor bir taraftan da din argümanları seçim propagandası olarak kullanılıyor. Bunlar hiç hoş olmayan hareketler. Ben bu tür davranışları hiç yakıştıramıyorum. Lütfen dini siyasete alet edecek, istismar edecek davranışları sergilemeyelim. Bunlara azami dikkat edelim. Millet size hem yerel yönetimlerde fırsat ve görev verdi. Ancak siz bunu millete layık bir biçimde yerine getiremediniz. Zaten sizde bunu biliyorsunuz bugüne kadar yapmadınız, yapamadınız bunları zaten itiraf etmişsiniz. Şimdi bir kez daha milletten fırsat istiyorsunuz. Bakın en samimi, en dürüst, en güzel insanları kadrolarımıza katacağız gibi iddialarda bulunursanız sizin kadrolarınızda olmayan bizleri ve diğerlerini de otomatik samimi olmayan ve çirkin insanlar olarak sınıflandırmış olursunuz.

Ben üzerime düşen uyarı vazifesinin gereğini yaparak Sn Coşkun 'u uyarıyorum. Sn Vekil kendini bir rüzgara kaptırmış gidiyor herhalde. Önümüzdeki seçimlerdeki siyasi hassasiyet gereği seçime katılan her siyasi partinin yetkililerinden özellikle şu anda iktidar olanlardan bir devlet adamına yakışır davranışları bekliyoruz. Büyük Birlik Partisi olarak bizim önceliğimiz her zaman olduğu gibi ne olursa olsun oy almak değil millete hizmet etmektir. Unutmayınız hakikat güneşini örten bulutların en kesifi menfaattir’dedi.