Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos Zaferi nedeniyle tüm vatandaşların Zafer Bayramı’nı kutlayan Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Tarih boyunca esareti kabullenmeyen, bu uğurda canını seve seve verebilen ulusumuzun, eşi benzeri görülmemiş bu bağımsızlık ve varoluş mücadelesi; inancın, azmin, birlik ve beraberliğin büyük zaferidir. Milletimiz istediği zaman, vatanı, bayrağı ve özgürlüğü uğruna neler yapabileceğini, neleri başarabileceğini bütün dünya ülkelerine göstermiştir” dedi.

 

“Şer odakların gözü bizde”

Başkan Oral yayınladığı mesajda, “Ülkemiz her zaman şer odaklarının hedefi ve gözdesi haline gelmiş, gelmeye devam etmektedir. Bu şer odaklarına karşı kendimizi koruyabilmemiz, onlara karşı mücadelemizde başarılı olabilmemiz, sadece silahla, modern donanımlı ordularla değil, aynı zamanda bilimle, kültürle, fenle, ekonomiyle, sanayiyle, sanatla, çevre ve doğal kaynakları korumakla mümkün olacaktır” dedi.

 

“Birlik ve beraberlik içinde”

Türk milletinin vatanını korumak uğrunda hiçbir fedakârlıktan kaçınmadığını vurgulayan Başkan Oral sözlerine şöyle devam etti: “Zafer Haftası, milletimizin bağımsızlık inancının ve vatan sevgisinin önünde hiçbir gücün duramayacağını gösteren bir tarihtir. Ebediyen var olacak olan Türk Milleti’nin birlik ve beraberlik içinde aşamayacağı engel yoktur.

Bu vesileyle, Zafer Bayramı sebebiyle tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, gazilerimize saygılarımı sunuyor, Türk Milleti’nin bayramını kutluyorum " diye konuştu.