Ak Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, "İstiklal mücadelemizin ve milli egemenliğimizin kazanıldığı 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 93. yıldönümünü gururla kutluyoruz" dedi.

  Mesajına 30 Ağustos 1922'de kazanılan Büyük Taarruz'un kahraman şehitlerini ve gazilerini anarak başlayan Demirel, "Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlık ve istiklal mücadelesinde kanlarını bu topraklar için akıtmış ve mücadele etmiş tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bizlere armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını ortaya koyan aziz şehitlerimizi, gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle yad ediyorum. Tüm milletimizin ve şanlı ordumuzun, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum" dedi.

  30 Ağustos Zaferi'nin milletimizin bir araya gelerek kenetlenmesi ile kazanıldığını ifade eden Demirel, bu kenetlenmeye bugün de ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi. Son günlerde meydana gelen terör olaylarının Türk Milleti'nin birlik, beraberlik ve bütünlüğüne zarar vermeye çalıştığını ancak veremeyeceğini belirten Milletvekili Demirel, "Yüce Türk Milleti, tarihi şanlı zaferlerle dolu bir millettir. Bizler, geçmişten bu yana birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışan dış ve iç mihraklarla gerekli cevabı vermiş bir millettin evlatlarıyız. Aziz Milletimiz geçmişte olduğu gibi bundan sonra da bu duruşunu devam ettirecek, her alanda kendisine koyduğu hedeflere ulaşmak için birlik ve beraberlikten aldığı güçle mücadelesini sonuna kadar sürdürecektir." ifadelerini kullandı.