Toplanan atık piller Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği’ne gönderildi. İlçenin çeşitli noktalarına ve kamu kuruluşlarına konan pil kumbaralarında biriken atık piller belediye ekipleri tarafından toplandı. İlçe genelinde 206 kilogram atık pil toplandı. Toplanan atık piller Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği’ne (TAP) kargo ile teslim edildi.

  Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, atık pil kampanyasına gösterilen ilginin sevindirici olduğunu dile getirdi. TAP ile birlikte yürütülen projenin duyarlı vatandaşların destekleriyle büyüdüğünü ifade eden Kurt, “Doğaya zarar vermemek için vatandaşlarımızın desteğini bekliyoruz” dedi.

   Kurt, atık pillerin insana ve doğaya zarar verdiğini belirterek “Pillerin içinde bulunan elementler cıva, kadmiyum, çinko, kurşun, mangan, lityum, demir, nikel, kobalt ile oluşmaktadır. Bu maddeler toprağa karıştıklarında büyük sorunları beraberinde getirir. Yine pillerin içersinde bulunan elementler insanlar üzerinde nörolojik, sinir, sistem, böbrek, karaciğer, tansiyon gibi birçok hastalığın sebebi olmaktadır. Kişiden kişiye göre ölüm riski dahi taşıyabilir” diye konuştu.