Halkın ortak kullanım alanlarının sadece temizlik elemanlarınca temiz tutulmasının mümkün olmadığının buna vatandaşlarında destek olmasının gerektiğinin vurgulandığı uyarılarda vatandaşlar duyarlı olmaya davet ediliyor.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, halkın ortak kullanım alanları olan sahil şeridi, parklar, dinlenme alanları gibi yerlerde gösterilen duyarsızlıkların önüne geçilmek üzere çalışmaların başlatıldığını belirtti. Yalova’nın bir turizm kenti olduğunu söyleyen Başkan Salman, ortaya çıkan kirliliğin kentimizin imajına yakışmadığını dile getirerek Zabıta Ekiplerince gerekli denetimlerin başladığını söyledi.

Ne yazık ki vatandaşlar sahilde, parklarda, dinlenme alanlarında duyarsızca hareket ederek herkesin ortak kullanım alanı olan yerlerde yedikleri kabuklu yemişlerin kabuklarını yere atıyorlar. Bu konuda vatandaşlarımızın yüzde yüz duyarlı davranması ve bu konuya sahip çıkması gerekiyor.

“Uyarılara aldırış etmeyenlere cezai işlem uygulayacağız"

Kentimizin turizm kenti olduğunu unutmamalıyız diyen Başkan Salman; “Şehrimizi de evimiz gibi düşünmeliyiz. Evimizde yediklerimizin içtiklerimizin artıklarını yerlere atmıyoruz. Atıyor olsaydık gelen misafirlerin bu konuda ne düşüneceğini tahmin etmemiz zor değil. Halkın ortak kullanım alanları da kentimizin misafir odalarıdır. Kentimize gelen misafirlerin Yalova hakkında olumsuz düşüncelere kapılmalarını asla istemem, halkımızın da istemeyeceğine eminim. Halkımızın bu konuya hassasiyet göstereceğine, görevlendirdiğimiz Zabıta ekiplerimizin uyarılarına dikkat edeceklerine yürekten inanıyorum. Ben yasaklarla ve cezai uygulamalarla tasvip etmiyorum. Ancak yaptırım uygulanması ve caydırıcı olması adına yapılan uyarıları dikkate almayan vatandaşlarımız için ne yazık ki bundan sonra kabahatler kanununa göre cezai işlemde uygulanacağız. Halkımızdan bu konuda hem çevre kirliliğini engellemek hem de doğanında dengesini korumak adına duyarlılık bekliyorum” dedi.