Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, 30 Haziran Perşembe günü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım ve bakanların katılımıyla gerçekleştirilecek olan iftar programı ve Osman Gazi Köprüsü'nün açılışına tüm vatandaşları davet etti.

 

Gün sayılıyor

39 ayda tamamlanan dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. sırada yer alan Osman Gazi Köprüsü'nün Türk müteahhit ve işçileri tarafından inşa edilmiş tarihi bir proje olduğunu dile getiren Yalova Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Bu projenin mimarı Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’a milletimiz minnettardır” diye konuştu.

İzmit Körfez’inin gerdanlığı; Kocaeli Dilovası ve Yalova Altınova’yı birbirine bağlayan Osman Gazi Köprüsü, Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım'ın katılacağı törenle 30 Haziran'da hizmete girecek.

 

Cumhurbaşkanı açmıştı

Proje kapsamında Altınova-Gemlik arası 40 kilometrelik kısmın 21 Nisan 2016 tarihinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan tarafından hizmete açıldığını anlatan Başkan Oral, “İzmit Körfezi Geçişi ve bağlantı yolları dahil 384 kilometresi yol, 49 kilometresi bağlantı yolu olmak üzere 433 kilometre uzunluğundaki projede önemli bir viraja gelindi. Osman Gazi Köprüsü 30 Haziran’da hizmete giriyor. Bu tarih bizim için onur tarihidir” dedi.

 

Stratejik plan hazır

Altınova’nın tersanelerin ardından Osman Gazi Köprüsü’yle daha da önem kazandığını vurgulayan Başkan Oral, “Köprü açıldıktan sonra bölgemizde ciddi değişim ve gelişimler yaşanacak. Altınova olarak biz bu gelişime hazırız. 2023’e kadar stratejik planımız hazır” dedi.

Köprünün sadece bölgeye değil tüm ülke kalkınmasına katkı sağlayacağını ifade eden Başkan Oral, “Ulaşımda zaman kazanacağız. Yakıtta tasarruf sağlanacak. Trafik rahatlayacak” diye konuştu. Oral, bu projeyle Türk inşaat sektörünün dünya ligine yükseldiğini söyledi.

Tarihi doku

Köprünün Altınova ayağındaki Hersek Bölgesinin Osmanlı Devleti’nin devletleşmeye başladığı yer olma özelliğini de taşıdığını belirten Başkan Oral, “Bu Halil İnancık Hoca’nın tezi. Bunun dışında, Osmanlı Sadrazamı Hersekzade Ahmet Paşa burada yaşamış, türbesi ve külliyesi de Hersek’tedir. Helenapolis Antik Kenti ise, bölgenin Bizans döneminden değeridir. Ayrıca Mustafa Kemal Atatürk de Hersek’e sık sık ziyaret etmiş, Hersek Gölü’nün korunması amacıyla hemşerisine tapusuyla vermiştir. Bu özelliğiyle de Hersek Gölü ülkemizin tek tapulu gölüdür” dedi.