Atlarla yapılan birçok iş, yeni teknik araçlarla yapılmaya başlanınca, Şenköy’de100 yıldır süre gelen atlarla yapılan çalışmanın gün gittikçe azaldığı görülüyor.

Dünyada ve Türkiye’de teknolojide her geçen gün büyük mesafeler kat etiğini söyleyen Şenköy Muhtarı Mehmet Uçar,“Köyümüzde bundan 10 -15 yıl önce her evde bir veya iki at bulunuyordu. Gün geçtikçe atların yerini teknolojik araçlar almaya başladı. Köyümüzün turizm bölgesine yakın olması ve birçok sebepden dolayı atlarla yaptığımız çalışmalar köylülerimiz tarafından terk edilmeye başlandı.  Şuan köyümüzde 5 veya 6 at bulunuyor. Bu köylülerimiz, kendi özel zevkleri için bu atları besliyorlar”şeklinde konuştu.

Muhtar Uçar, atlara yan binmenin daha rahat olduğunu dadeğinerek, "Atlardan düşmemek, atların da rahat yürümeleri ve atlara bindikten sonra herhangi bir rahatsızlık yaşamamak için, at sahibi köylülerimizatlarına yan binmeyi tercih ediyorlar.

Ayrıca, atlar tökezlediğinde üzerinde bulunan kişi hemen attan atlayarak küçük sıyrıklarla bu küçük kazaları atlatabiliyorlar.Atlara köyümüzde bu şekilde binilmesi, Şenköy’e ilk defa gelen yerli ve yabancıların dikkatini çekiyor” dedi.

Şenköy Muhtarı Mehmet Uçar, köyde at olduğu müddetçe ata yan binme geleneğininde devam edeceğini sözlerine ekledi.