1995 yılında belediye meclisi kararıyla Arboretum arazisi olarak Hayrettin Karaca’nın da 300’e yakın verdiği fidan ve çabayla değerlendirilen arazinin yine 2007 yılında belediye meclisi kararıyla 52 Milyon TL’ye 5 firmaya satılıp turizm arazisi olmasının ardından bu sefer de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kararıyla imar iznine açılması kamuoyunca ve medya tarafından tepkiyle karşılandı.

Konuyla ilgili Cihan Haber Ajansı muhabirine konuşan TEMA Vakfı ve Karaca Vakfı’nın Kurucu Başkanı Hayrettin Karaca Yalovalılara ve tüm kamuoyuna seslendi. Karaca,” Yalova’da eskiden çöplük olarak kullanılan bir alan vardı. Belediye meclisi o çöplük alanının Arboretum olması kararını aldı ve ben çok mutlu oldum. Oraya çok nadir olan meşe fidanları vererek alanın hemen ağaçlanması için çabalara başladım. Ancak o fidanları sulamadılar kuruttular, kestiler ve şuanda orayı ev yapacaklarmış. Ey Yalova ne diyeyim bilemiyorum” dedi.

Yalova TEMA Vakfı Şube Başkanı  Faruk Tezcan’da konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada Arboretum alanını konut alanına itiraz ettiklerini açıkladı. Tezcan,” Bu alanın tekrardan Arboretum alanına çevrilmesini ve yeşil alan olarak kalmasını talep ettik. Buraya ne konut ne de turizm alanı istemiyoruz. Yalova’nın giderek yok olan yeşil alanlar nedeniyle yeşil alana ihtiyacı var. Yeşil alanlar muhafaza edilmeli” diye konuştu.