Toplantıda, ilk olarak İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete ve Milletvekili Temel Coşkun, birer konuşma gerçekleştirdiler.

 

       Ardından kürsüye gelen Vali Selim Cebiroğlu, okul müdürlerinin yaptığı görevin kutsal ve çok önemli olduğunu vurgulayarak başladığı konuşmasında, "Sizi gördüğümde 7 yaşındaki çocukların geleceğini gördüğüm, hayatın ilim ile anlam bulduğunu düşündüğün için heyecanlanıyorum. Sizler, eğitim camiasında çok önemli bir yere sahipsiniz. Çoğunuz yeni yöneticisiniz ve  zor bir göreve soyundunuz. Oturduğunuz koltuk iğneli fıçıdır. İdarecilik zamana sığmaz, özveri, fedakârlık ister. Evdekileri ihmali gerektirir. Kolay bir iş değil. İdarecilik, olgunluk konusunda zirve olmak demektir. İletişim ve istişareyi elden bırakmamak demektir. Sevgiyi ve muhabbeti gönülden ve gözden karşı tarafa yansıtabilmek demektir. İdarecilik keyf yapma, oturma yeri değildir. İdarecilik gerekirse çatıda kiremit değiştirmek, gerekirse koridor süpürmek, gerekirse soba yakmaktadır. Tüm öğretmen arkadaşlarınıza baba şefkati ile bir lider gibi eşit olarak davranmanız gerekir. Görüş farklılıklarını sorun olmaktan çıkaracağız. İşimizdeki başarı her şeyden önemlidir. İşin başındayken bu kararı vereceksiniz. Ya bu başarıya  talip olacağız yâda bu makamları  talip olan birilerine  terk edeceğiz.

       Öğrencilerin, zararlı alışkanlıklara kapılmaları gibi konulara çok  dikkat ediniz.  Okulunuza ve çevresine sahip olunuz. Sizler hepiniz lidersiniz.  Okulda olan bitene hâkim olacaksınız.

       Sorunları, İlçe Milli Eğitim Müdürlerine, İl Milli Eğitim Müdürüne   Kaymakama, iletin. Halledemezseniz, bizim kapımız 24 saat açık. Her an beni arayabilirsiniz. Çevreye ve öğretmenlere bizler  örnek olacağız. Yanlışa karşı doğru olacağız. Haksızlığa karşı hakkı savunacağız. Özveri ile çalışacağız, iletişimi kesmeyeceğiz. Okul aile birliği ve velilerle iyi ilişkiler içinde olacağız. Sorunları paylaşacağız. Meselenin özü hoşgörülü olmaktır. Hoşgörü içinde ve işbirliği ile tüm sorunların üstesinden hep birlikte geleceğiz ve Yalova'yı hakettiği yere yükselteceğiz." dedi.