01 Şubat Cumartesi günü, Yalova Uygulama Oteli’nde öğle yemeği eşliğinde gerçekleşen aday tanıtım toplantısında, BBP MKYK Üyesi Fikret Kır, Yalova Belediye Başkan Adayı Talip Bayburtlu’yu kamuoyuna tanıttı.

Kır, ‘Bizim ellerimiz tertemiz, hiçbir pisliğe bulaşmadık bugüne kadar’

       Halka temiz ve şeffaf hizmet yönetimi vaat ettiklerini ifade eden BBP MKYK Üyesi Fikret Kır, Toplumda siyasetçi için yanlış bir yargı var. Siyasetçi yalan söyler, siyasetçi yanlış konuşur ve kıvırır derler. İnsanlarda temel algı budur. İnsanlarımız çoğu zaman bizede soruyorlar sizdemi aynı şeyleri yapacaksınız diye… Bana kendi annem babam bile bazen bunları söylüyor. Halbuki bu algı yanlış bir yargıdır. Bütün dava adamlar, dünyayı değiştiren bütün insanların hepsi aynı zamanda birer siyasetçidir. Çünkü siyasetin temelinde, tam tersi yalan söylemek değil, emin insan olmak, doğru söylemek, sözünde durmak, doğruyu savunmak vardır. Bu sebeplerle siyasete giren insanların beklentileri davayı ve dava adamlığını devam ettirip, hayatını buna göre yürütmektir. Bizde diyoruz, bizde siyasetçiyiz bazı şeylere talibiz diye… Biz nelere talibiz. Nedir bizim siyasetimizin olması gereken, ya da herkesin sorduğu gibi biz bu işi yapabilecek miyiz? Yalova’da görev yapan yöneticiler denenmiştir. Yalova’nın doğusundan batısına iktidar partisi belediyeleri hizmet veremediler. Yalova’nın sorunlarını çözmekle ilgili hiçbirşey yapamadılar. Bize her zaman boş vaatlerle, projelerle ve sloganlarla geldiler ve yine öyle gelecekler. Bizim ellerimiz tertemiz, hiçbir pisliğe bulaşmadık bugüne kadar. Biz Türkiye’de hepsiyle dil, din ayrımı yapmadan bütün herkesin büyük bir birlikte bulaşacakları topluluğuz. Biz ne ulusalcı, ne küreselciyiz. Hep siyaseti yaparken yerelde düşünerek görev yaptık. Biz halkımıza temiz ve şeffaf biz hizmet yönetimi vaat ediyoruz. Bizim sorunları çözecek bir çok projemiz var. Bizim davamızdaki her arkadaşımız, sancaktarlığını yapacak bilgi ve birikim güçtedir. Biz, bizi en iyi en güzel şekilde temsil edip, millete faydalı bir aday çıkartıyoruz’ dedi.

Belediye başkan adayıyım’

     Hiç bir şaibesi olmayan, sicili tertemiz kadrolarla birlikte, yola çıktıklarını belirten Yalova BBP Belediye Başkan Adayı Talip Bayburtlu, ‘Bu mutlu günümüzde bizlerle beraber olduğunuz ve teşrif ettiğiniz için hepinize teşkilatım ve büyük birlik olarak teşekkür ediyorum. Partimizin 21. yaş gününü kutladığımız bu günlerde Yalova’mızda belediye başkan adayı olarak, Yalova’ya hizmet yolunda, bizlere nasip olduğu için cenabı Allah’a şükürler olsun. Kurulduğu ilk günden beri misyonu ve vizyonu ile milletimize hizmet yolunda çizgisinden ve ideallerinden vazgeçmemiş, inanç ve samimiyet yolculuğuna çıkmış istikamet sahibi insanların var olduğu kadrolarız. Yerel seçimlere girdiğimiz şu günlerde tüm ülkemizde olduğu gibi kendi adayımız ve logomuzla seçimlere katılıyoruz. Bu gün burada Yalova belediye başkan adayı olarak huzurlarınıza çıkmış bulunmaktayım. 40 yıllık yaşantımda 39 yıldan beri vatanımızın güzide ve nadide bir ili olan Yalova’da yaşamaktan dolayı kendimi şanslı görüyorum. 25 yıla varan bir zamandan beri esnaflık yapmakta ve ticaretle uğraşmaktayım. Sizin gibi sizin içinizden biriyim. Bu güne kadar Yalova’da farklı sivil toplum örgütlerinde bulundum, hizmet etmeye çalıştım ve görev yaptım. Doyduğum, yaşadığım bu topraklara ve insanlarına elimden geldiğince sahip olduğum imkânları kullanarak hizmet etmek için çalıştım’ Dedi.

 

‘Yalova’mızın çektiği sıkıntıların ve problemlerin nedeni beceriksiz ve yeteneksiz yöneticilerdir’

 Şehrin gelişmesi ve güzelleşmesi adına yapılan hayır ve hizmet alanlarında var olan her insanla beraber olmaya çalıştığını ifade eden Bayburtlu, ‘ Doğru ve iyi yapanlarla beraber olduk, yanlış yapanları da uyardık, ikaz ettik ve daha iyisini yapmaları için tavsiyede bulunduk. Her fırsatta şunu söyledik, Yalova’mızın çektiği sıkıntıların ve problemlerin nedeni beceriksiz ve yeteneksiz yöneticilerdir. Problemlerin kaynağı idarecilerin yanlışlarındadır. bir ve beraberlik içinde hareket etmemelerinden, bir bütünlük kuramamalarından kaynaklanmaktadır. Var olan problemlerin nedeni ise yokluktan, imkansızlıktan değil, tamamen yöneticilerin aç gözlü olmalarından kaynaklanmaktadır. Kişiye özel, keyfi uygulamalar ve düzenlemeler yapmaları, ehli keyif davranmalarından kaynaklanmaktadır.

dünde bu zihniyetle hareket ettiler, bu günde ve insanlarımız bu yanlışı düzeltmezse, karşı çıkmazsa belkide yarında aynı şekilde devam edecek. Bizler büyük birlik partisi olarak insanlarımızı uyarıyoruz. Kendilerine şunu söylüyoruz, bizler bu seçimde üzerimize düşen görevi yapıyoruz. Bu gün, ben sizlerin karşısına belediye başkan adayı olarak çıkıyorum. Şehrimizin güzel insanlarına gencinden, yaşlısına, erkeğinden, bayanına, yedisinden, yetmişine her insanımıza sesleniyorum. Bu seçimde bir tercih yapacaksınız, yapacağınız tercihin faturasını tekrar siz ödeyeceksiniz. Boş hayallerle ve vaatlerle kendinizi avutmayın ve aldatmayın. Birileri kazanacak diye, sizler hem bu günü, hemde çocuklarımızın geleceğini kaybetmeyin. Halkımıza sesleniyorum, biz sizleri seviyoruz. Hiç bir şaibesi olmayan, sicili tertemiz kadrolarımızla birlikte, yolsuzluğa, vurguna, yalana hileye ve riyaya bulaşmamış tertemiz ellerimizi sizlere uzatıyoruz. Bu güne kadar ne yaptıysak milletimiz için, ezan için bayrak için ve vatanımız için yaptık. Hiç bir zaman sizlerin başını öne eğdirtmedik, sizlere inandık ve yalnızca milletimize güvendik, şimdi de diyoruz, sizlerde bize inanın ve güvenin, bizlere destek verin ve elimizi tutun. Herkesin yüzü birlikte gülecek diyerek hepinizi birlikte belediyecilik yapmaya davet ediyorum’ Dedi.

Haber Foto: Gamze Yüksel