Yalova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü son 3 günde 45 noktaya 500 kilo mama bıraktı. 2 veteriner hekim ve 6 personelden oluşan 3 ekiple 24 saat aralıksız devam eden çalışmada ayrıca sokakta barınamayacak durumda olan ve donma tehlikesi geçiren kedi ve köpekler de barınma merkezine getirildi.

Yoğun kar yağışı nedeniyle sokak hayvanlarına yönelik olarak yürütülen çalışmalar da arttırıldı. Yalova Belediyesi tarafından daha önceden sokak hayvanları için yerleştirilen barınma ve yiyecek ihtiyaçlarını giderecek yerlerin yanı sıra sokak hayvanlarının toplandığı bazı noktalara da mama bırakıldı. Kanatlı hayvanlar da bu çalışma da unutulmadı. Fırınlarda alınan artık ekmekler kuşların ulaşabileceği noktalara kondu.

Yalova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Erkut Ferhatoğlu, donma tehlikesi geçiren sokak hayvanları ile ilgili olarak “Duyarlı vatandaşlarımız bilgi verirse hemen koruma altına alarak sıcak bir yuvaya sokak hayvanlarımızı kavuşturacağız” dedi.

Birçok vatandaşın haber vermeleri üzerine sokak hayvanlarına müdahale edilişi için telefonla veya sosyal medya aracılığıyla belediyeye teşekkür ettiğini vurgulayan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, “Sokak hayvanlarının da kar yağışı ve soğuktan etkilenmemesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.