Kurban Bayramı geldi çattı. Kafamızda dolanan ‘Bayramda nasıl beslenmeliyiz?’, ‘Nasıl beslenirsek kilo almayız?’ sorularının da cevabını bu yazımızda paylaşacağım.

Kurban Bayramının temel gıdası olan et sofralarımızın vazgeçilmezi, bu durum da Ramazan Bayramının aksine hayvansal gıdaları bolca tüketmemiz anlamına geliyor. Tabii bayram olduğundan şerbetli tatlıları ve hamur işlerini de unutmamak gerek.

Peki, bayramda kilo almamak için tüm bunları yemekten vaz mı geçeceğiz? Tabii ki hayır. Yapmamız gereken tek şey miktarlara dikkat ederek öğünlerimizi doğru ölçülerde tamamlamak.

Bayram günü nasıl beslenmeliyiz?

Bayram sabahı ailemizle yapacağımız güzel bir kahvaltıyla kan şekerimizi dengelemeli, tokluk süremizi arttırmalıyız. Bu kahvaltının besleyiciliğini arttırabilmek için içeriğinde yumurta, peynir, tam buğday ekmeği, taze bir söğüş, 5-6 adet zeytin ve bir porsiyon içimizi ferahlatacak soğuk bir meyve olmasına dikkat edebiliriz.

Sonrasında ev ziyaretlerinde yapılan hamur işleri ve tatlı ikramlarına tamamen hayır dememize gerek yok, 1 büyük dilim börek yerine yarım yiyelim, 2 dilim baklava yerine 1 dilimi tercih edelim mesela.

Gece geç saatlerde bir şeyler yememeye özen göstermeli, rahatlamak için akşam 1 fincan yeşil çay içmeyi ihmal etmeyelim.

Et tüketimi nasıl olmalıdır?

Et tüketimimiz günlük 4-5 köfte kadar yani 120-150 gramı geçmemelidir. Hazımsızlık sorunu yaşamamak için et tüketeceğimiz öğünü çok geç saatlere bırakmamak faydalı olacaktır. Özellikle kalp hastalığı, tansiyon hastalığı, kolesterolü vs. olan bireylerde günlük et tüketimi 3 köfte kadar eti aşmamalıdır.

Sevdiklerinizle birlikte hayırlı, sağlıklı, mutlu bayramlar dilerim.