Yalova’nın tanıtımı için Yalova Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar ‘EMİTT’de de karşılıksız kalmadı. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın talimatıyla hazırlanan ve ana temanın kentimizin markası haline gelen ‘Yürüyen Köşk’ olan stant, fuarın ilk gününden ilgi odağı haline geldi. Atatürk’ün balmumu heykelinin de bulunduğu stantta, tarihi ve doğal güzellikleriyle, gündelik hayatın akışıyla ve her mevsimde bir başka olan Yalova’ya ait güzelliklerin yer aldığı görsellerle süslenen stant, en çok ziyaret edilen stantların başında geldi. EMİTT heyeti tarafından da beğenilen Yalova Belediyesi standı birincilik ödülü ile taçlandırıldı.

Başkan Salman, “Haklı gururunu yaşıyoruz”

Başkan Salman, “Yalova’nın kalitesi ve farkı EMİTT 2017’de kendisini gösterdi. Destinasyonlar dalında Yalova Belediyesi olarak açmış olduğumuz stant 1.lik ödülüne layık görüldü. Birçok ilimizin ve dünya markalarının katıldığı fuarda bu ödüle layık görülmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Standın hazırlanmasında emeği geçen başta Başkan Yardımcım Jülide Güner olmak üzere mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Salman, Emitt Fuarını değerlendirdi

Emitt Fuarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Salman, fuara İl Kültür Müdürlüğünden ayrı olarak katılmalarının sebebini, “Yalova Belediyesi'nin standının ayrı yer almasının sebebi, geçen sene Emitt Fuarı'na İl Kültür Müdürlüğüyle belediyeler ortak katılmıştı. Fakat alan bana ufak geldi, yeterli tanıtımın yapılamadığını gördük. Bu sefer ben dedim ki seneye Yalova Belediyesi'ne özel bir stant olmalı. Yalova’da tanıtımı yapılacak materyal, doğal güzellik, tarihi güzellik çok fazla. Kendime söz vermiştim o sözü de bu sene yerine getirmiş oluyorum. Sadece Yalova Belediyesi'ne özel stant yaptık. Diğer tarafta da İl Kültür Müdürlüğümüz ve ilçe belediyelerle stant kurdular. Ben bu konuyu zaten gerek İl Kültür Turizm Müdürümüzle gerek Sayın Valimizle istişare ettim. Görüyorsunuz böyle bir standın oraya sığması pek mümkün değildi” ifadeleriyle açıkladı.

Konuşmasına devam eden Başkan Salman, “Yalova'da öne çıkan bazı şeylerin tanıtımını burada yapmamız lazım ki Yalova'ya hem yatırımcı hem de yerli turist çekelim. Bizim yıllardın beri en büyük eksiğimiz bu. Biz tanıtımı yapamıyoruz. Bu gün burada bile ben görüyorum ki toplumda önemli yeri olan, bilgi birikimi, kültür birikimi olan insanlar bile gerek Yürüyen Köşk'ten gerek ilk kağıdın Yalova'da üretildiğinden bihaberler. Burada ben suçu tabi ki kendimizde arıyorum, o insanlarda aramıyorum. Demek ki biz bu tanıtımı yapamamışız. Kendimizi kent olarak ifade edememişiz. Biz çok güzel bir kentiz. Her fırsatta söylediğim gibi dünyanın en güzel kentiyiz. Bu dünyadaki cennette yaşıyoruz. İşte bu özelliğini de kullanıp Yalova'ya bizim insan çekmemiz lazım.

Hiç değilse günübirlik insan hareketini sağlarsak bu sıcak paranın girişi demek. Şöyle bir fuarı inanın Yalova'da yapmak benim en büyük hayallerimden bir tanesi. Bir fuar merkezimiz olsa, belki bu kadar büyük olması pek mümkün değil ama en azından bunun bir küçüğünü uyarlayabilsek. Diğer taraftan bir kongre merkezi, seminer merkezi Yalova'ya bir sağlık merkezi kazandırabilsek, inanın Yalova'da çok daha farklı şeyleri konuşuyor olacağız. Ben buna inanıyorum. Hele ekonominin iyice dibe vurduğu bu günlerde Yalova'nın bundan daha fazla etkilendiği somut bir gerçekken işte bu tip aktivitelerle, bu tip organizasyonlarla Yalova'yı canlandırmak çokta zor olmasa gerek diye düşünüyorum. Fuara baktığım zamanda tabi geçen yıla göre katılımcı sayısında, ziyaretçi sayısında yetersizlik görüyorum. Ama yapacak bir şeyde yok.Dünyanın şartları, ülkenin şartları böyle. Maalesef ülkemizde aylardan beri yaşanan, daha geriye gitmiyorum terör olayları, patlayan bombalar, 15 Temmuz süreci çok büyük bize darbe vurdu. En kısa vadede tekrar Türkiye'yi, Yalova'yı cazip hale, yaşanır hale, daha yaşanır hale, kaliteli hale, katma değeri yüksek bir hale getirmek için el birliğiyle çalışmak zorundayız.     Haber: Ozan Söyler