Toplantıya Altınova Toplum Sağlığı Başkanı Dr. Ulaş Ekenoğlu, İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mesut Ünal, Veteriner Hekim Turhan Kurnaz, Yalova Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar, Çevre ve Çalışan Sağlığı Birimi Şube Müdürü Dr. Sami Köseoğlu, Belediye Başkanı Ali Kangal, Merkez mahalle Muhtarı Adil Sümer, Kaytazdere Sokak Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Gönül Karaçar, Belediye Meclis Üyeleri, hayvan yetiştiricileri ve belde halkı katıldı.

 

Altınova Toplum Sağlığı Başkanı Dr. Ulaş Ekenoğlu, İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mesut ÜNAL, Veteriner Hekim Turhan Kurnaz, Yalova Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar, Çevre ve Çalışan Sağlığı Birimi Şube Müdürü Dr. Sami Köseoğlu kuduz hastalığı ile ilgili bilgi vererek korunma, alınacak tedbirler, hastalıklarla ilgili tanılar ve hastalık sonrası, yapılması gerekenler konusunda geniş bilgi vererek görsel sunumlar yapıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği toplantıda soru cevap bölümünde vatandaşlar ve hayvan yetiştiricileri başta olmak üzere birçok soru yöneltti.

 

Soruları Altınova Toplum Sağlığı Başkanı Dr. Ulaş Ekenoğlu, İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mesut ÜNAL, Veteriner Hekim Turhan Kurnaz, Yalova Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar, Çevre ve Çalışan Sağlığı Birimi Şube Müdürü Dr. Sami Köseoğlu yanıtladı.

 

Vatandaşların sokak hayvanları ile ilgili sorularını Belediye Başkanı Ali Kangal cevapladı. Yapılan çalışmaları anlattı. Kaytazdere Sokak Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Gönül Karaçar sokak hayvanları ile ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek vatandaşların daha duyarlı olmasını ve destek olmalarını istedi.

 

Vatandaşlar toplantıdan duydukları memnuniyeti dile getirerek toplantıyı düzenlemelerinden dolayı Belediye Başkanı Ali Kangal’ a ve eğitimcilere teşekkür ettiler.

 

2 saat süren toplantı sonunda Belediye Başkanı Ali Kangal kapanış konuşmasında toplantıya katılarak eğitim vere ve sunum yapan Altınova Toplum Sağlığı Başkanı Dr. Ulaş Ekenoğlu, İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mesut Ünal, Veteriner Hekim Turhan Kurnaz, Yalova Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar, Çevre ve Çalışan Sağlığı Birimi Şube Müdürü Dr. Sami Köseoğlu’ na ve katılımcılara teşekkür etti.