Çiftlikköy’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Atatürk Anıtı’na çelenk sunma programıyla başladı. Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, Garnizon Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü başta olmak üzere siyasi parti temsilcileri, Oda ve dernekler, özel kuruluş temsilcileri çelenklerini sunarak saygı duruşunda bulundular. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kutlama törenine geçildi.
  Çiftlikköy Kaymakamı Hasan Öztürk, beraberinde  Belediye Başkanı ve Garnizon Komutanıyla birlikte tören alanını dolduran Çiftlikköylüler’in ve öğrencilerin bayramını kutladı.  
   Protokolün yerini almasının ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren Çiftlikköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Fahrettin Ataman, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 92. yılını kutlamanın engin coşkusu içerisinde bulunduğumuzu ifade ederek, “23 Nisan 1920 günü halkın kendisini seçtiği temsilcileri aracılığıyla yönetmeye başladığı günün adıdır” dedi.
 Konuşmasında çocuklara da seslenen İlçe Milli Eğitim Müdürü Fahrettin Ataman, “Sizler yarının Türkiye’nin ve Cumhuriyetimiz’in sahibi koruyucusu, atalarımızın mirasına sahip çıkan ve bu güzel yurdumuzu sizden sonra gelecek nesillere, daha uygar, daha güzel ve daha çağdaş-modern olarak bırakacağınızdan hiç şüphemiz yoktur” diyerek geleceğin büyüğü olan çocuklara olan  inancını ifade etti. “Geleceğin bir gülü, yıldızı ve istiklal ışığı olan sizler, her türlü yıkıcı ve bölücü fikirlerden uzak, bu cennet vatanı ve onun üzerinde yaşayan tüm değerleri sizlere emanet edenleri üzmeden yaşatınız” diyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Fahrettin Ataman, “Buna can-ı gönülden inanıyoruz. Dünya kardeşliğinin temsilcisi sizler olacaksınız.” dedi.
   Kutlama törenleri; öğrencilerin hep birlikte andımızı okuması, şiirlerin ardından il ve ilçe çapında yapılan sosyal, kültürel, sportif yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle devam etti.
   23 Nisan Kutlama Törenleri’ne Çiftlikköy Belediyesi’nin kardeş şehri olan Bulgaristan’ın Kavarna şehrinden gelen çocuk halk oyunları ekibi, belediye başkanı ve davetli heyet de katıldı. Kavarna'dan gelen çocuklar Çiftlikköylü kardeşlerinin 23 Nisan coşkusuna ortak olurken en güzel yerel oyunlarıyla izleyicilerden tam not aldılar. Sultaniye Şehit Baçerettin Özgür İlköğretim Okulu ve GSD Eğitim Vakfı Çiftlikköy İlköğretim Okulu halk oyunları ekiplerinin Anadolu’nun değişik motiflerini yansıtan hareketli oyunları da ilgiyle izlendi.
 Çiftlikköy’deki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenleri, bayrak, flama ve Halk Oyunları Öğrenci Grubu’nun bando eşliğindeki tören geçişiyle sona erdi.
 
Haber-Fotoğraf : Nurten İlçin.