‘Dünya Kadınlar Günü’ kapsamında küçük sürprizlerin ve çekilişlerin olduğu eğlenceye; Yalova AK Parti Milletvekili Temel Coşkun, Yalova AK Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan, Yalova AK Parti İl Kadın Kolları Melek Dedecan, Taşköprü Belediye Başkanı Şaban Ertan, Çiftlikköy İl Genel Meclis Üyesi İbrahim Akay, AK Parti teşkilatı ve ilçe halkı katılım sağladı.
      Kadın hakları mücadelesinin, kadın erkek eşitliğinin yanında, çağdaş uygarlıkla bütünleşme girişimlerini, güçlendirdiğine söyleyen Çiftlikköy AK Parti İlçe Kadınlar Kolu Başkanı Ayşe Ertuna, ‘ Yaşamın her alanında, emek harcayan, çalışan, eğiten, yetiştiren yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren vefakâr kadınlarımızın, bu özel gününü en içten dileklerimle kutluyorum. Türk kadını eğitimde, çalışma hayatında, sanatta ve siyasette etkin bir rol üstenmektedir. Bir milletin varlığını idame ettirebilmesi için kadının yeri ve önemi tartışılmaz. Tüm kadınlarımızı saygı ve sevgiyle selamlıyorum’ dedi.
    Toplumsal kalkınmanın temel unsurunun kadın olduğunu söyleyen Çiftlikköy AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Çelebi, ‘8 Mart, tüm dünyada kadınların eşitlik, özgürlük ve daha huzurlu yaşama isteklerini dile getirdikleri gün olması dileğiyle, tüm dünya kadınların, kadınlar gününü kutlarım’ dedi.
    Türk kadınlarının iktisadi ve siyasal yaşama katılımlarının sağlanabilmesi açısından,  erkekler gibi eşit haklara sahip olduğunu söyleyen Yalova AK Parti İl Kadın Kolları Melek Dedecan,’ Kadın, erkek, insanlık hak ve değerleri açısından birbirlerine eşittirler. İnsanlar doğuştan, Allah katında kadın veya erkek olsun fark etmez. Ne kadın erkeğin hakimiyeti için yaratılmış ve ne de erkek kadının hakimiyeti için var edilmiştir. Onlar, sosyal hayatta birbirlerini tamamlamak için görevlendirilmişlerdir. Her iki cinsinde, yaratılıştan kaynaklanan farklılıkları ve üstünlükleri vardır. Bu farklılıklar, hukuk açısından birinin diğerine hükmetmesi demek değildir. Allah katında kadınla erkek, değer ve hak açısından tamamıyla eşittir. Yüce Allah'a sorumluluklarını da ayni yükümlülükle paylaşırlar. Kadına günah olan, erkeye de günahtır’ dedi.
     Kadınlar Günü’nün tarihçesini de anlatan Dedecan, ‘8 Mart 1857 tarihinde ABD’nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda çoğu kadın 129 işçi can verdi. O günden beri bu anlamlı, günü kutluyoruz’ dedi.
   Dedecan, ‘Dünya Kadınlar Günü’nün’, bir hediyeleşme günü olmadığını, bu özel günün, kadınların yıllar boyu yürüttükleri, özgürleşme mücadelesini hatırlatmak olduğunu söyledi.
   Çeşitli etkinliklerle kadınlar arası dayanışma ve kadınların toplumdan beklentileri vurgulayan Dedecan, tüm bayanların ‘Dünya Kadınlar’ Günü’nü kutladı.
     Ne erkeğin, ne de kadının birbirlerinden üstün olamayacaklarını ve kadın erkek eşitliğin olduğunu söylyen Yalova AK Parti Milletvekili Temel Coşkun,’ Her günümüzde, her anımızda neşe ve mutluluk kaynağımız olan kadınların ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ kutlu olsun’ dedi.
   Cennetin, kadınların ayakları altında olduğunu söyleyen Yalova AK Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan, ‘10 yıllık AK Parti döneminde, bu süreçte bayanlar çok büyük katılımlar elde etti. Kadınlarımızın, erkeklerden eksik bir yanı yok. Erkekler gibi kadınlarda eşit haklara sahiptir.  Bizim hedefimiz, insan haklarına aykırı, şiddet gören kim olursa onun yanındayız, Bu millet kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla en medeniyetli bir ulus haline gelmiştir’ dedi.
   Protokol konuşmaların ardından bayanlar,  Dünya Kadınlar Günü’nü, gönüllerince dans ederek, eğlenerek kutladılar.
Haber Foto: Gamze Yüksel