Bayramlar, sevinçlerin paylaşıldığı, kalplerin yumuşadığı, akraba ve komşuların ziyaret edildiği, yetimlerin sevindirildiği, misafirlerin ağırlandığı mutluluk, sevinç ve ibadet günleridir.

 

Bu ibadetin önemini belirten Hac Suresinin 37. ayetinde ise; “Onların etleri ve kanları asla Allah'a ulaşmaz. Fakat ona sizin takvanız (Allah'a karşı gelmekten sakınmanız) ulaşır. Böylece onları sizin hizmetinize verdi ki, size doğru yolu gösterdiğinden dolayı Allah'ı büyük tanıyasınız. İyilik edenleri müjdele.” buyrularak her ibadette olduğu gibi kurban ibadetinde de insanın Allah'a karşı sorumluluk bilinci ve yalnızca Allah’ın rızasını gözetmenin ne kadar büyük bir önem arz ettiği özellikle belirtilmiştir.

 

Bu nedenle; geliniz hep birlikte sevgi, yardımlaşma ve dayanışma günü olan bu Kurban Bayram günlerinde; ana-babalarımızı, akrabalarımızı, yaşlıları, kimsesizleri, eş, dost ve komşularımızı ziyaret edip bayramlarını tebrik edelim.

 

Bu duygu ve düşüncelerle Kurban Bayramınızı gönülden tebrik ediyor; Yüce Rabbimden bu bayramın size, ülkemize, İslâm âlemine ve tüm insanlığa huzur ve mutluluk getirmesini diliyor, keseceğiniz kurbanların Allah katında kabul görmesini niyaz ediyor, hepinize hayırlı bayramlar diliyorum.22.09.2015

 

 

                                                                          ŞUAYİP AKGÜN
                                                                       YALOVA DİYANET-SEN
                                                                                 İL BAŞKANI