İftarlı danışma yemeğine; AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Yalova Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal, AK Parti Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan, AK Parti il ve ilçe teşkilatları ve birçok davetli katılım sağladı.

        Bin kişinin üstünde katılımla gerçekleşen iftar programında, Yalova AK Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan, Merkez üst kademesinden alt kademesine kadar herkese teşekkür ettiğini söyledi.

      Yalova AK Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan,  Türkiye’nin 10 yıl önceki haliyle şuanda bulunduğu noktayı değerlendirdi.

       Pehlivan, hergün bir mahallede düzenledikleri bu iftarlarla amaçlarının, sadece yemek yemek, günü geçirmek olmadığını, bu şekilde Yalovalılarla samimiyet kurulduğunu ve birçok konu hakkında bilgi alarak hizmet götürebildiklerini söyledi.

   AK Parti yöneticilerine seslenen Milletvekili Coşkun, Ramazan ayının ilk haftasına kadar çalışan T.B.M.M. yasama faaliyetlerini anlattı.

       Coşkun, Ramazan ayı ziyaretleri boyunca her fırsatta Yalova halkı ile bir araya geldiğini, vatandaşlardan esnafa, sivil toplum kuruluşlarından iş dünyasına, kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşları yöneticileri ve çalışanlarına, parti teşkilatı üyelerinden köy, belde ve ilçede yaşayanlara kadar Ramazanın bereketi içerisinde zaman mefhumu olmadan programlar gerçekleştirdiğini söyledi.

      Milletvekili Coşkun, Asya, Afrika ve Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinde Müslümanlara yönelik yapılan zulümleri kınadı.

      Coşkun, ‘Somali’de Türk Büyükelçiliğine yapılan saldırıda şehit olan özel hareket polisi Sinan Yılmazı rahmetle anıyorum, ailesi, yakınları ve mesai arkadaşlarına başsağlığı diliyorum. Yaralanan diğer polislere de geçmiş olsun. Masum insanlara, bebeklere ve Müslüman kardeşlerimize zumlu reva görenler elbet bir gün hesap vereceklerdir. Zulmü destekleyenlerin, zulmü alkışlayanların, zalimden yana taraf olanların hepsinin bir gün sonu gelmiştir. Tarihin her sayfasında maalesef zalimler ve onların zulmünü görmek mümkündür. Gayeleri, yanılgıları, tehditleri ve kullandıkları taktikleri hiç değişmemiştir. Fakat unutmamalılardır ki zalimlerin akıbetleri de aynı olmuştur. Yapılan zulümleri tarih unutulmaz sayfalarına not etmiş, zulmün reva görüldüğü masum insanlar her zaman rahmetle ve dualarla anılmıştır. Fakat zalimlerin sonu ancak utançla, lanetle ve ibretle anılmaktan ibaret olmuştur.

     Bugün dünyanın çeşitli yerlerinde başta Mısır’da, Doğu Türkistan’da, Suriye’de, Arakan’da, Afganistan’da, Irak’ta, Kırım’da, Somali’de maalesef Müslüman kardeşlerimize yönelik kıyım ve katliamlar devam etmektedir. Dünya kamuoyu önünde insanlık suçu işlenmektedir. Bu zulmü din kardeşlerimize reva görenleri esefle kınıyorum. İnsan hakları, demokrasi ve hukuk kavramlarını her platformda gündeme getiren, evrensel hakların geçerliliğini savunan diğer dünya devletlerinin ve milletlerinin bu zulme seyirci kalmaları, hiçbir tepki vermiyor olmaları büyük bir insanlık ayıbıdır. Uluslar arası bu insanlık ayıbına, insanlık suçuna; uluslar arası medya görmedim, bilmedim ve duymadım diyerek bir nevi yanlışları, ayıpları örtmeye çalışmakla, insanlık önünde küçük konuma düşmekte, bir yandan da medyanın tarafsızlık ilkesini apaçık ihlal etmektedir. Fakat zalimlerin zulmüne, zulmü alkışlayana Müslüman’ın söyleyecek elbette sözü vardır: ‘Şüphesiz, Allah her şeyi bilendir. Allah sabredenlerle beraberdir’’dedi.

       Milletvekili Coşkun, ‘Biz, kültüründen ve tarihinden beslenen bir millet olarak tüm Müslümanların ve insanlığın dostuyuz, kardeşiyiz. Dinimiz kardeşlik dini, dinimiz rahmet dini, dinimiz merhamet dinidir. İyiliği emreden, kötülükten uzak durmayı emreden dinimiz gaflet içinde kibrine yenik düşenlerin sonlarının kahır, azap ve felaket içerisinde olacağını da söylemektedir. Dünyada vicdanları kanatan, yürekleri ağlatan bu katliamlara ülkemiz ve milletimiz en sert tepkiyi dile getirmiş, idrak ettiğimiz bu mübarek Ramazan ayında ibadetleri ve duaları ile Müslüman kardeşlerinin yanında olduğunu bütün dünyaya haykırmıştır. Allah, Müslüman kardeşlerimizin yanında olsun, zulmü ve katliamı kendilerine hak olarak görenlere aman vermesin diliyorum. 

    Yaşam hakkını kısıtlamaya yönelik soykırımlardan daha kötü bir şekilde ve vahşice gerçekleşen Müslüman kardeşlerimizin katline sessiz kalınmaması uluslar arası insan hakları örgütlerinin bu bölgelerle daha yakından ilgilenmesi ve dünyanın tek bir sesle bu vahşetlere dur demesi artık bir insanlık görevidir. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın mertçe, yüreklice, inancımıza ve değerlerimize, ülkemize ve milletimize yakışır bir şekilde ortaya koyduğu tavır diğer ülkeleri ve ülkelerin liderlerini bir kez daha düşündürmelidir. Türkiye’nin zulüm altındaki ülkelere verdiği maddi ve manevi desteğin temeli kültürel, toplumsal ve dini değerlerine dayanmaktadır. Demokrasi ve insan hakları yalnızca bir dinin ve bir ülkenin himayesinde değil, insanın yaşadığı her yerde ortak standartlarda olmalıdır. Söz konusu insan ve demokrasi olunca çıkar hesaplarının yerini akıl ve vicdan almalıdır. Doru olan budur, hak ancak bundan yanadır’ dedi.

       Coşkun, ‘Dünyada zulüm gören tüm Müslüman kardeşlerimize Rabbim yardım etsin, sabır versin diliyorum. Asya’da, Afrika’da, Ortadoğu’da ve bütün bölgelerde yaşam haklarının elinden alınması suretiyle haksız katliamlara maruz kalanlara, Ramazan ayında yaptığımız ibadetlerin de hürmetine millet olarak hep birlikte dua edelim. Rabbim şehit olan Müslüman kardeşlerimizin ailelerine, akrabalarına ve yakınlarına sabırlar versin diliyor, yaralılara acil şifalar versin diliyorum’ dedi.

Haber Foto: Gamze Yüksel