Yolları Açık Tutabilmek İçin 3 Günde 600 Ton Tuz Kullanıldı

 Yalova Belediyesi vatandaşlarımızın tüm yurdu etkisi altına alan kar yağışını en az etkiyle atlatması amacıyla çalışmalarını aralıksız olarak sürdürdü. Yalova Belediyesi kent merkezindeki ulaşımın sekteye uğramaması için 3 günde 600 ton tuz kullandı.

Personel sayısı 40’a çıktı

Yalova Belediyesi Kriz Merkezi, 4 gündür 24 saat esasına göre görev yapıyor. Belediye Kriz Merkezi 6 Ocak Cuma ve 7 Ocak Cumartesi günleri çalışmalarını 25 personel, 8’i kar küreme, 6’sı tuzlama aracı olmak üzere toplam 14 araç ile gerçekleştirdi. Kar yağışının artarak devam etmesi üzerine karla mücadele ekibinin personel sayısı 40’a çıkarıldı.

Ana arterler hiç kapanmadı

Türkiye’de birçok şehirde ana arterlerde de ulaşım dururken ilimizde ana arterler kar yağışı başladığından bu yana hiç kapanmadı. Şehir merkezinin yanı sıra yağışın en yoğun olduğu Elmalık Yolu, Paşakent Yolu, TOKİ bölgesi, Kamber Baba mevkii, Safran Yolu, Otogar ve Çevre Yolu, Eski Bursa Caddesi, Vatan Caddesi, Radar Caddesi, İsmetpaşa ve Mustafa Kemal Paşa mahallelerinin üst kesimlerine ulaşım kesintisiz sağlandı.

Toplu taşıma araçlarını tercih edin

Kriz merkezinden yapılan açıklamada ana arterlerin açık olduğuna dikkat çekilerek vatandaşların ulaşım için toplu taşıma araçlarını tercih etmesi istendi. Ayrıca bireysel araçların zorunlu haller dışında trafiğe çıkarılmamasının önemine dikkat çekildi. Araçlarda kış lastiği ve zincir kullanılmasıda çok önemli.

Başkan Salman dakika dakika bilgi alıyor

İtfaiye Hizmetleri Müdürlüğü’nde oluşturulan Kriz Merkezinde Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç başkanlığında İtfaiye Müdürü Murat Sevinç, Ulaşım Hizmetleri Müdürü Kaan Dumantepe, Garaj Amiri Osman Kurt 24 saat çalışmaları takip ve koordine ediyor. Çalışmaları yakından takip eden Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman da, durum hakkında dakika dakika bilgiler alıyor.