15 Temmuz gecesi kahramanlarından; Darbe gecesi kırmızı kamyonu sürmesiyle yürekleri fetheden Şerife Boz, İBB Gazisi Üzeyir Civan, 15 Temmuz Darbesi’nin seyrini değiştiren Şehit Ömer Halisdemir’in kardeşi Savaş Halisdemir, tankın altına yatıp kahramanlık mücadelesi veren Metin Doğan ve hava alanı gazisi Musa İlhan, hain darbe gecesinde yaşadıklarını anlattı.

TÜGVA Kadın ve Aile Koordinatörlüğü 15 Temmuz Resim, Şiir Okuma ve Kısa Film Yarışması Finali öncesi Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nun önünde Halep yararına kermes düzenledi.

Programa, Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, Yalova Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Bilal Gökkır’ın yanı sıra çok sayıda STK temsilcisi ve vatandaşlar katıldı.  Program, Merkez Cami eski İmam Hatibi Fatih Bilir’in Kuran tilaveti ile başladı. Daha sonra TÜGVA Yalova İl Temsilcisi Muhammed Edib Özyılmaz, açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Özyılmaz, “Sandılar ki bu millet artık içinden, Fatihler, Ulubatlılar, Yavuzlar, Çerkes Hasanlar, Abdulhamidler çıkaramaz. Ancak gözünü kırpmadan silahını ateşleyerek şahadete koşan Ömer Halisdemirleri, 16 yaşındaki oğluyla mermilere siper olan ve şehit düşen Erol Olcokları, Şehit Zeynep Sağırları, Yusuf Elitaşları, kefeniyle yola çıkmış reisimizi, liderimizi, bu ülkenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve daha nicelerini hesap edemediler. Aşk ve heyecan ile çalışıyoruz, çalışmalıyız. Öyle çalışmalıyız ki, ecdadının emanetine sahip çıkacak bu şehrin yürekli gençlerine tek tek ulaşıncaya kadar çalışmalıyız” dedi.

Vali Yılmaz’dan 15 Temmuz Kahramanlarına teşekkür 

TÜGVA ailesine teşekkür eden Vali Yılmaz, “Bu geceyi düzenleyen TÜGVA’ya ve gençlerimize çok teşekkür ediyorum. 15 Temmuz gecesinin kahramanları da aramızda. Hainlere ve hainliğe dur diyen Şehidimiz Ömer Halisdemir’in ağabeyi burada. Kamyonun direksiyonuna geçerek, vatandaşlarımızı meydana taşıyan Şerife Bacı’mız burada. Vücudunda hala mermiyi taşıyan, bir kolunu kaybetmiş iki gazimiz burada. Tankların önüne yatıp ölmeyi bekleyen kahramanımız burada. O gece, bu kahramanlarımız olmasaydı, Başkomutanımızın emriyle meydanlara çıkan milletimiz olmasaydı, bugün bu konuşmayı yapamazdık. O yüzden, 15 Temmuz’u unutmayacağız ve unutturmayacağız. Her daim hatırlayacağız. Gelecek nesillere de yakışır şekilde yetiştireceğiz” ifadelerine yer verdi.

 

 İman gücüyle hareket ettiler

O geceyi anlatan 15 Temmuz Kahramanları, o gece hiç korkmadıklarını, tankların üzerine iman gücü ile gittiklerini söyledi. 15 Temmuz Kahramanı Şerife Bacı, “ Vatan benim için bir ana bir baba ve bir kardeştir. Çanakkale Savaşı’nda, Kurtuluş Savaşı’nda Nene Hatunlar vardı. Rabbim bir daha bizlere 15 Temmuz gecesini yaşatmasın. Ben o gece gerçekten savaşa gittim. Vatan benim için candır. Vatan benim için namustur. Çarşafımı giyer giymez, salavatlar çekerek, çocuklarımı torunlarımı mahalledeki çocukları alarak köprüye koştum. İman gücüyle gittim; hiç korkmadım.  15 Temmuz’u itibarsızlaştırmak isteyen itibarsızlara itibar etmeyelim hiçbir zaman. Bizler hepimiz bu vatanın coğrafyasında yaşayan insanlarız. Kimimiz sağcıyız; kimimiz ise solcuyuz. Ama hiçbir zaman vatan haini değiliz” diye konuştu.

Ödülleri verildi

 Daha sonra 15 Temmuz Resim, Şiir ve Kısa Film Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Yalova Valisi Tuğba Yılmaz da kahramanları tek tek tebrik etti. Salondaki katılımcılar ise kahramanlar ile fotoğraf çektirdiler.