31 Mart 2019 Mahalli Seçimleri yapıldı. Aylarca yapılan çalışma ve emeklerin sonunda Yalova’da il, ilçe, belde belediye başkanlıkları, belediye meclis ve il genel meclis üyelikleri ile mahalle ve köy muhtarlıkları seçimi yapıldı ve seçilenlerin birçoğu mazbatalarını alarak görevlerine başladı.

   Yalova il belediye başkanlığını 2 dönem üst üste aynı partiden kazanarak Yalova tarihine geçen siyasetçi Vefa Salman olurken, Altınova ilçesinde 4 dönem üst üste belediye başkanlığını kazanan Dr. Metin Oral da kırılamayacak bir rekora imza attı. Yalova Belediyesi’nde, Belediye Başkan Yardımcılığı görevlerine getirilen isimler, Kemal Baş ve Halit Güleç oldu.   

  Yalova’nın 5 ilçesinin 4 tanesinde Adalet ve Kalkınma Partisi seçimleri kazanırken, Termal Belediye Başkanı Sinan Acar ile Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer ve Armutlu ilçesinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden Mustafa Tokat ilk defa (2019-2024) döneminin ilçe belediye başkanı seçildiler.  

  Yalova’nın birçok beldesinde de belediye başkanlığını ilk defa kazanan isimler ve partiler oldu. Taşköprü’de Demokrat Parti’den İsmail Arslan, Tavşanlı’da Saadet Partisi’nden Mücahit Kaçar, Subaşı’nda Cumhuriyet Halk Parti’den Turan Canbay, Teşvikiye’de Milliyetçi Hareket Partisi’nden Mustafa Nurten, Esenköy’de Milliyetçi Hareket Partisi’nden Mehmet Temel beldelerinde yeni belediye başkanı seçilen isimler oldu.

  Hafta sonu Yalova İl Genel Meclis Başkanlığına seçilen Hasan Soygüzel ve komisyonlara seçilen il genel meclis üyeleri de Yalova’ya hizmet için kolları sıvadılar.

  Halkın isteği ve iradesiyle seçilen tüm seçilmişlerin yapması gereken en önemli şey parti rozetlerini çıkartıp, özellikle kendisine oy vermeyen seçmenin gönlünü alacak bir duruş sergilemeleri olmalıdır.  

  Kin, nefret, kibir, baskı, haksızlık, tembellik, rüşvet, ahlaksızlık vb. bir seçilmişe asla yakışmayan hal ve hareketlerden uzak durmaları arzusundayız.

  Yalova’nın Armutlu ilçesi Bursa ili sınırından, Kaytazdere Kocaeli sınırına kadar, en küçük mahallesinden il belediyesine kadar tüm seçilmişleri tebrik ediyor, 5 yıl yapacakları kamu hizmetlerinde, sağlık, sıhhat başarılar diliyorum.