İçinde bulunduğumuz modern çağ, birçok imkânı sundu bize. Bu durum konfor ve rahat yaşam taleplerini üst seviyeye çıkardı. Daha fazla özgürlük ve ekonomik bağımsızlık gibi yaklaşımları gündeme getirdi.

Çıkara dayalı sosyal ilişki, güvene dayalı inanç zemininde kaymalara neden oldu. Tekno yaşam, duymadığımız, bilmediğimiz dünyaların kapısını araladı bize. Bu dünyaların sanal vatandaşları olduk bilerek ya da bilmeden. Özgün hayat diye, “sınırsız özgürlük” temalı karmaşık ve anlamsız bir kuyuya ittiler bizi.

Ancak insan, psikolojisinin kaldıramayacağı yüklerle karşı karşıya kaldığında, korunma ve huzur arayışı gereği, fıtratın ayarlarına geri dönmek ve hakikati yeniden hatırlamak lüzumunu hissediyor sanırım.

Hiçbir imkân mutlu etmiyor onu. Anlamsızlık duygusu, gecesine gündüzüne kâbus gibi çöküyor.

Sınırsızlık kuralsızlığın eş anlamlısı gibi yaşanınca da boyundan büyük bedeller ödemek zorunda kalıyor insan.

Cilalı taş devri biteli çok oldu ama “cilalı imaj” devri tüm haşmetiyle hüküm sürüyor.

Gerçeğin üstü örtüleli beri, “yalan” üzerine kurulu karton hayatlar uçuşuyor rüzgârda.

Araçlar ve sebepler “amacın” yerine göz koymuş, yolunu şaşırmış, hedefinden uzak düşmüş gemi gibi, dolanıp durmaktan yorgun.

Sentetik, kurmaca, düzmece dünyaların aldatıcı hayalleriyle azıcık gülümseme derdinde insanoğlu.

Bilmem kim ablanın gişesinin önünde bilet kuyruğunda akşamlayan,

Hayattan beklentisini 31 Aralık akşamıyla sınırlamış bir talihsizliğin kurbanları. Talih Kuş’unun(!) semtlerine uğramayacağını bile bile “ya çıkarsa ”avuntusuna mahkûm edilmiş hayatlar.

Kazanmak kaybetmek nedir hakikaten

Kim kazanıyor kim kaybediyor bu kumarı.

Kazandığı şey, kaybettiklerini telafiye yetecek mi?

İlk önce en yakınındakileri terk edip, sırra kadem basmışların haberi, sentetik boyanın dökülüp, foyanın ortaya çıkmasının ilanıydı aslında.

Hayal ticaretinin müdavimlerini bekleyen “hayal kırıklığını” bilmem izaha gerek var mı?

GENÇLİK BİLGİ YARIŞMASI…

Diyanet işleri Başkanlığınca ilki geçen yıl düzenlenen bilgi yarışması bu yıl yine devam edecek…

O’nun gibi yaşamak kitabının yarışmanın kaynak eseri olarak seçilmesi ayrıca takdire değer.

Hz. Peygamberin örnek hayatından izler taşıyarak değerlenmiş bir hayatı talep etmek onur verici bir duygu.

Mevlidi nebi gençlik bilgi yarışması üniversite öğrencilerimizin kitap okuma alışkanlıklarına katkı yaparken, Umre gibi çok anlamlı bir ödüle de vesile olacak. Öğrencilerimize şimdiden başarı dileklerimi iletmek isterim. Konuyla ilgili bilgiyi internet üzerinden veya Müftülükleri arayarak edinmek mümkün.

KİTAP BAĞIŞI

Değerli Yalovalılardan ricam, evlerinde okudukları, gençlere faydalı olacağını düşündükleri kalitede kitapları varsa Üniversite-lise öğrencilerine ulaştırma konusunda kendilerine yardımcı olmayı arzu ediyoruz. Yalova üniversitesi kampüsünde bulunan, Manevi danışma ve rehberlik ofisimize veya Yalova manşet gazetemize emanet ettikleri kitapları, değerler eğitimi kapsamında seminer verdiğimiz lise öğrencilerine, ayrıca üniversitemiz öğrencilerine ulaştırmaktan memnuniyet duyacağımızı belirtmek isterim konuyla ilgili olarak.

[email protected] [email protected] adreslerinden ulaşmanız mümkün.