Saygın hayallerimiz varsa, duygularımızın öncülüğünde, düşüncelerimizin liderliğini yapan hislerimiz... Ya onlara neler can verir? Kimler can verir? Hayatının merkezine koyduğun insan, yüreğine dayanak olur. Duygularına sığınak olur. En önemlisi de sevgi…

Yüreğin sevgiyle doluyken kendini güvende hissedersin bir de yüreğinin derinliklerini anlayan bir insan varsa hayatında. Uykuların da tatlıdır uykusuzlukların da.

En buruk anların bile sana tatlı gelir. Neşe verir o hüzün bile. Kalıcı ve sağlam duyguların her derdine şifadır. Yüreğine duygu yakışır. Bazen sevmekten vazgeçiyoruz duygulara kapatıyoruz kendimizi. Yaşadığımız hayal kırıklıkları düştüğümüz ümitsizlikler olunca. O an vazgeçiyoruz her şeyden. Lakin zaman her şeye çare diye boşa dememişler zaman geçip de yüreğimiz dinlendiğinde yine sevgi duygusu arıyor içimiz.

Çünkü biliyoruz ki insan sevgi duygusunda var oluyor. Değer verdiğimiz insanlara varlığımızı hissettirmenin en kolay yolu sevgimizi göstermek sevgimizi hissettirmek.

Hepimizin sevgi anlayışı aynı değil. Kimilerimiz içten severiz, mesela sevgimizi göstermeyiz. İçten sevmek tabiri hepimiz için geçerli değil. Bazılarımız da var ki sevgimizi göstermenin çeşitli yollarını arar. Kimimiz sarılarak, kimimiz derin derin bakarak, kimimiz gözlerimizin içi gülercesine gülümseyerek, kimimiz hediyelerle… Hepimize farklı akar sevgi evreninin ışığı.