Hani ‘Her şerde bir hayır vardır’ Ayetinde söylendiği gibi, Yalova Belediyesi’nde yaşanan yolsuzlukların Yalova için çok çok hayırlı olacağını şimdiden görebiliyorum.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman hakkında, ‘İhaleye fesat karıştırmak ve zimmet” suçlarından soruşturma yürütülüyor olması, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç’in, Yalova Belediyesinde; nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, irtikap, güveni kötüye kullanma, görevi kötüye kullanma, zimmet ve ilgili mevzuata göre suç oluşturan eylemlerinden dolayı, Anayasanın 127. maddesinin dördüncü fıkrası ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 47. maddesi gereğince geçici bir tedbir olarak İçişleri Bakanlığınca görevlerinden 27 Şubat 2020 tarihinde hatırlanacağı gibi uzaklaştırılmışlardı.

Resmi kayıtlara göre, şuan ki verilere göre, Yalova Belediyesi’nden 30 Milyon civarında bir paranın yukarıda belirtilen yöntemlerle içinin boşaltıldığını, bu rakamın son 6 yıl baz alınıp didik didik edilmesi durumunda, 50 ile 100 Milyon TL’yi bulabileceğini iddia edebilirim.     

Yalova Belediye Meclisi’nin 6 Mart 2020 tarihinde Olağan Üstü yapılan tek Gündem Maddeli Meclis Toplantısında, 17’ye 13 oy ile Yalova Belediye Başkan Vekili seçilen Mustafa Tutuk’a, Yalova Belediyesini yönetimi teslim edildi.

Başkan Yardımcılıları görevlerine, Cumhur İttifakının Yalova Belediye Meclis Üyeleri Fatih Şahin ile Bahattin Erbay getirildiler.

Yaklaşık 2 ay gibi bir sürede batık durumda olan Yalova Belediyesi’nde, 1185 kişinin alacağı ödenirken, koranavirüs tedbirlerinin uygulandığı 2 aylık dönemde, 5 bin ihtiyaç sahibine erzak yardımlarında bulunuldu.

Personelin %50’sinin esnek çalışmadan dolayı Yalova Belediyesi’ne gelmediği bu süreçte, Yalova Belediyesi’nin temel hizmetlerinde hiçbir aksama yaşanmadığını da gördük.   

Başkanvekili Mustafa Tutuk’un ilk olarak el attığı konu Yalova Belediyesi’nin mali durumu olmuştu. Gelir ve giderleri karşılaştıran, hacizli alacaklıların borçlarını ödeyerek işe koyulan Başkan Tutuk, bir ay içinde 30’un üzerinde icra dosyasını kaldırması Yalova Belediyesi için çok önemli ilk hizmeti oldu. Başkan Vekili olur olmaz, koronavirüsü salgının tedbir genelgelerini kucağında bulan Tutuk, Yalova’da hizmete aç olan vatandaşlara yönelik çok önemli hizmetler ile iki ayın sonunda bu önemli süreci başarıyla geride bırakmasını bildi.

Düşünce hizmet olunca, halka hak ettiğini verme gayret ve arzusu içinde olunuyor ise, başarının kaçınılmaz olduğunu Mustafa Tutuk Yalova’da iki aylık Yalova Belediye Başkan Vekilliği görevindeki duruşu ile her kesime göstermiş oldu.  

Yolsuzlukların belgelerine ulaştım

Yalova Belediyesi’nin kirada bulunan birçok taşınmazları, skandal sayıla bilinecek kararlarla, komik rakamlar karşılığı 3. şahıslara kiraya verildikleri, birçok yolsuzluk ile vurgunun Yalova Belediyesi’nde, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın, 2014-2020 yılları arasındaki dönemde olduğunu, belgeleriyle kanıtlayabilirim.

Duruşu, kararlılığı, cesareti ve çalışkanlığı ile kısa sürüde kendisinden olumlu bir şekilde bahsettirmeyi başaran Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk’u bu cesur duruşundan dolayı kendisini tebrik ediyorum.

Yalova, bir önceki dönem Yalova Milletvekili ve Çalışma Sosyal ve Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan ile Yalova’nın ilk Milletvekili Cevdet Aydın’ın yaptığı hizmetlerden daha çok ses getirecek, yatırım ve eserlere, AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş ve AK Parti’nin ilk Yalova kadın Milletvekili Meliha Akyol ile Yalova’nın çehresini değiştirecek projelere, büyük bir istek ve heyecanla start verdiklerini görüyor, ‘Yalova’ya hayırlı olsun’ diyorum.

Yalova’yı, lafla değil, icraatlar yaparak, kentin kaynaklarını doğru kullanarak, çalmadan, çırpmadan, her bir vatandaşın hakkına saygı göstererek, bu kenti şaha kaldırma sürecinin, Yalova Belediyesi’nde elzem olan değişiklikle başladığını görüyor, kentin yönetiminde söz sahibi olanlara, yeni yeni yatırımlarına bugünden ‘Hayırlı olsun’ diyorum.