Yalova’da yine herkes ayrı telden çalıyor, ayrı telden oynuyor. Her partinin, her grubun, her topluluğun gündemi ayrı, beklentisi ayrı, söylemi ayrı... Küçük bir şehir olunca tabi ki de rant ta küçük olunca paylaşmakta oldukça zor oluyor sanırım.

2021 yılında umarım ki Yalova için güzel şeyler yapabilecek akıllar bir raya gelerek aynı hedefler için beraberce çalışabilirler. Umuyorum ancak benimkisi boş bir umutta olabilir. Çünkü COVID, kısıtlamalar ve beraberinde getirdiği ekonomik problemler ile beraber tüm dünya ile birlikte ülkemizde de ciddi bir stres yükselmesi oluştu. Üstelik ekonomik zorlukların artması, zamlar ve gelecek günlerdeki belirsizlik zor olan her şeyi daha da zor bir hale getiriyor.

Gelecek günlerdeki önemli sorunlardan birisi susuzluk olacak. Hepimizin bildiği gibi barajda su en alt seviyelere indi. Yağmurlarda yağmadı karda görmedik henüz. Aslında hatırladığım birkaç yıl önce Sn. Bakanlar Yalova’ya gelip 2 baraj, 3 gölet müjdesi vermişti. Bizlere de Yalova’nın su sorununun temeli çözüldüğü söylenmişti. Şimdi ne oldu da susuzluk konuşuyoruz anlayamadım doğrusu.

2020 yılında Yalova Belediyesi’ndeki yolsuzluk davaları ve dosyaları ile oldukça gündem oluşturmuştu. Gözüken o ki 2021 yılında da dosyalar devam edecek gibi gözüküyor. Kuyu oldukça derine gidiyor, kazdıkça yeni şeyler çıkıyor.

Yılın son günlerinde 24 sivil toplum kuruluşu ortak bir bildiriye imza atarak, Yalova’da halka sorulmadan işler yapıldığı ve bilhassa Kurulan OSB’ler arasında Yalova’nın toprağıyla suyu ile ilgili kararlar alındığına dair bildiri yayınladı. Aslında bu kadar önemli konularda tüm Yalova STK’larının ve kurumların bu konularda hassas olması ve en azından işin aslının tamamıyla halka açıklanması konusunda hemfikir olabilirdi. Ancak her zamanki gibi olmadı olamadı.

Son aylarda kısıtlamalara rağmen sürekli şiddet olaylarının arttığı bir Yalova var. Neredeyse her gün birkaç kavga haberi görüyoruz. Bu kadar sıkı denetlemeler varken, nasıl oluyor da bu kadar şiddet ve kavga olayları oluyor? Bazı günler silah sesleri uzunca bir sür devam ediyor. Umarım yetkililer -etkililer de bu sorunları çözmek için gerekli önemi gösteriyorlardır.

2020 de vekil belediye başkanının yaptığı güzel işler de yok değil hani. Özellikle Yalova Çiftlikköy sahil yolu projesi gayet güzel bir proje olmuş. Ama yeterli değil. Çünkü Yalova dağ gibi sorunları olan küçük bir şehir ve çözülmesi gereken sorunlar bir sihirli çubuk dokunuşu ile çözülmüyor.

2021 yılında Yalova’da birlik beraberlik olur duasındayım. Umarım ki nalıncı kavgaları, küçük hesaplar, küçük menfaatçilik, rantçılık hesapları bir kenara bırakılıp Yalova’nın daha iyi bir geleceğe sahip olunması için çalışılır. Yönetenler, yönettiklerinin eleştirilerini ve önerileni de dikkate alırlar. Seçilmişler, kendilerini seçenleri seçimden seçime hatırlamak dinlemek yerine her zaman dinlemeye hatırlamaya başlarlar. Çünkü zaman çok hızlı geçiyor ve geriye alınamayan geçtiğinde bir daha geri gelmeyen şey zaman. En değerli hazinelerden biri olan zaman geçiyor ve biz gelecek için doğru hamleler iyi projeler yapmakta geç kalıyoruz.

Kötüler birleştiği zaman iyiler de bir araya gelmelidirler, yoksa teker teker giderler.  Edmund Burke