Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç hatırlanacağı gibi, İçişleri Bakanlığınca 27.02.2020 tarihinde, Anayasanın 127. maddesinin dördüncü fıkrası ile 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 47. maddesi gereğince geçici bir tedbir olarak, İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılmışlardı.

Salman ve Güleç neyle suçlanıyor?

İçişleri Bakanlığınca, 27.02.2020 tarihinde görevden uzaklaştırılan ve yaklaşık 15 ay tutuklu olarak yargılandıktan sonra 7.09.2021 Salı günü tutuksuz yargılanma kararıyla salıverilen Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç ile tutuksuz yargılanmakta olan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’a yönelik suçlamalar; Yalova Belediyesinde nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, irtikap, güveni kötüye kullanma, görevi kötüye kullanma, zimmet ve ilgili mevzuata göre suç oluşturan eylemler ve Belediye hesaplarında kanuna aykırı olarak yapılmış olan iş ve işlemler olarak görülüyor.  

3 Mülkiye Müfettişinin raporundan çıkanlar

Belediye Başkanı Vefa Salman sorumluluğunun olduğu, Yalova Belediyesinin gelirlerinin büyük çoğunluğunun usulsüz bir şekilde, Belediyenin vergi, resim ve harçlarının toplandığı bir hesaba aktarıldığı, 26.02.2020 tarihi itibariyle bu hesaptan Belediyeyle hiçbir alacak ilişkisi olmayan kişilere, milyonlarca TL aktarım yapıldığının tespit edildi.’’ Şeklinde ki bu suçlamalar, neden bana ve size yapılmıyor?

Hangi firmaların usulsüz işlemlerle hesap hareketleri oldu?

Yalova Belediyesi’nin 2014 yılından itibaren hafriyat dökümü, moloz taşıma, temizlik, iş makinası çalıştırma, park bahçe bakımı, dere temizliği, moloz dökümü gibi kontrol ve tespiti zor olan işlerinin %32’sinin, 3-4 firma tarafından üstlenildiği, bu firmaların da anılan usulsüz işlemlerle ilgili hesap hareketlerinin olduğu gerçeğini, Yalova halkı ne kadar biliyor?

Salman, ‘’İhaleye fesat karıştırmak ve zimmet” suçlarından yargılanmıyor mu?

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın suçsuz olduğu iddiasında bulunan Cumhuriyet Halk Parti Genel Merkez Yönetimi başta olmak üzere, birçok CHP’li Milletvekili, CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel ve birçok yönetim kurulu üyesi, “İhaleye fesat karıştırmak ve zimmet” suçlarından yargılanan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın, Yalova Belediye Başkanlığı görevine dönmesi gerektiğini söylüyor.

Salman’ın suçsuz olduğunu söyleyenler, ‘’İhaleye fesat karıştırmak ve zimmet” suçlarından yargılandığını bilmiyorlar mı? 

ALGI yapılarak mı suçlamalar bertaraf edilecek?  

Cumhuriyet Halk Parti Yalova İl binasında, Yalova Belediye Hizmet binası önündeki kafede Vefa Salman’ın ofisinde gerçekleştirilen basın toplantılarında, dava süreci boyunca ‘Vefa Salman’ suçsuzdur demek, ne kadar inandırıcıdır. Bu tür söylem ve eylemler ALGI değil midir?  

Görevinden alınması gerekmiyor muydu?

Vefa Salman’ın, belediyenin en üst yöneticisi olma sıfatıyla birçok işleme etki edebilecek yetkiye sahip olması, yürütülen adli ve idari soruşturmanın selameti; suç delillerinin yok edilmesi, karartılması ya da değiştirilmesinin engellenmesi için görevinden alınması gerekmiyor muydu?