Yazar ve televizyon programcısı Dr. Senai Demirci, Altınova Belediyesi’nin davetlisi olarak Yalova’ya geldi. İlk olarak Altınova’da daha sonra Yalova Merkez’de vatandaşlarla buluşan demirci, 15 Temmuz tarihinin bu ülke için yeni doğum günü olduğunu söyledi.

 

Altınova Merkezde devam eden demokrasi nöbetini 18’inci gününde Altınova Kaymakamı Nurullah Kaya, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, AK Parti Altınova İlçe Başkanı Hasan Zafer, il genel ve belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve daire amirleri vatandaşları yalnız bırakmadı.

Bedelini Şehitlerimizle Ödedik”

Altınova’nın davetlisi olarak Yalova’ya gelen Yazar ve televizyon programcısı Dr. Senai Demirci İstanbul’un her karışında şehitlerin kanının bulunduğunu söyleyerek, “Hürriyetin, özgürlüğün, istiklalin bedelini şehitlerimizle ödedik. Bundan sonra belimizi kimse bükemez. Çünkü bu meydanlarda var olan ruh hiçbir zaman eksilmeyecek" dedi.

“Kendi Tarihimizi Yazdık”

Türk Milleti’nin birlik ve beraberliğinin tüm İslam coğrafyasının umudu olduğunu dile getiren Demirci, “Bu güzel meydanlar, tek yürek olduğumuzun belgesidir. Biz bu güne kadar ecdadımızın kahramanlıklarıyla büyüdük. Şimdi kendi tarihimizi yazdık. Bu bizim istikbal mücadelemiz. Bizim bayrağımız istiklal bayrağıdır. Bayrağımız tüm İslam Âleminin umududur.

“Bize aşı yaptılar”

15 Temmuz’da bize aşı yapıldı kardeşim. Bu aşı birlik aşısıdır, kendine gelme aşısıdır, iman aşısıdır. Bu aşımıza bu birliğimize sahip çıkalım. Şimdi biz değil onlar korksunlar. Bu milletin uyanışını, kendine gelişini gördüler. Korkuları bundan. Artık bizden korksunlar. Ümmetin umudu, dualarla bu meydanda yeniden canlandı. Yeniden diyoruz, çünkü başaramadılar ve başaramayacaklar Allah'ın izniyle” diye konuştu.

Programın sonunda Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Dr. Senai Demirci’ye kahve fincanı hediye etti.