Kivi Festivaline; Yalova Valisi Muammer Erol, CHP Yalova Milletvekili Özcan Özel, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tahsin Becan, Yalova İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, Altınova Cumhuriyet Halk Parti İlçe Başkanı Cemalettin Kılıç, Kaytezdere Belediye Başkanı Ali Kangal, Taşköprü Belediye Başkanı İsmail Arslan, Tavşanlı Belediye Başkanı Mücahit Kaçar, Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay, il kurum müdürleri, il genel meclis üyeleri, dernekler, sivil toplum örgütlerinin başkan ve yöneticileri ile basın mensupları katıldı.

İlk olarak açılış konuşmasını Yalova Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Tunalı yaptı. Andından, Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay, Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar, CHP Yalova Milletvekili Özcan Özel ve en son Yalova Valisi Muammer Erol’un yaptığı konuşmaların ardından, Subaşı Belediyesi halk oyunları ekibinin gösterisi ilgiyle izlendi. En iyi kivi yetiştiricisi 1., 2., ve 3.’süne plaket taktimi yapıldı. Subaşı Belediyespor Tekvando Kulübü’nün minik tekvandocuları yaptıkları gösterilerle izleyicilerden alkış aldı. Yapılan 10 km’lik koşuda ise dereceye giren yarışmacılara ödülleri verildi.

Festival’e katkılarından dolayı sponsor firmalar plaket ile ödüllendirildi. Karnaval havasında gerçekleştirilen 7. Yalova Subaşı Kivi Festivali renkli görüntülere sahne oldu.