Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral’ın ev sahipliğinde, proje ortağı Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit ve Altınova Milli Eğitim Müdürü Zeki Sitar’ın da hazır bulunduğu proje tanıtım toplantısı ve imza töreninde ‘’7’den, 77’ye Çevrim İçi Altınova’’ projenin tanıtımını Oral gerçekleştirdi.

Oral, ‘‘Hep birlikte yürüteceğimiz’’

Dr. Metin Oral açıklamasında; “Çocuklarımız ve gençlerimiz için sürdürülebilir projeler gerçekleştirmek istedik. Kaymakamlığımız, Milli Eğitim Müdürlüğü’müz, Gençlik ve Spor Müdürlüğü’müz, Halk Eğitim Merkezi’mizin de içinde olduğu, hep birlikte yürüteceğimiz kapsamlı bir çalışma hazırladık. Daha çok gençleri ve çocukları kapsayan ama yetişkinlerimizi de içine kattığımız büyük bir projedir. 2019-2020 etiğim-öğretim yılında “7’den, 77’ye Çevrim İçi Altınova” projesini başlatacağız. Sistemli bir şekilde uygulamaya koyacağız” dedi.

Özyiğit ‘Güzel şeyler yaparak, yaşayarak örnek olacağız’

Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit açıklamasında; “Projenin adına 7’den, 77’ye Çevrim İçi Altınova derken tüm vatandaşlarımızı kapsayan bir proje olduğunu vurgulamak istedik. Sadece iş hayatıyla hayat devam etmiyor, halkımız sanatla, eğitimle iç içe olsun istiyoruz. Örneğin okumayla ilgili örnek projelerimiz var, her gruptan insanımız olacak. Esnafımız, memurumuz, doktorumuz olacak, kitaplar hakkında yorumlarını eleştirilerini beyan ettikleri sosyalleşme imkanları olacak.

Yürüyüş projemiz var; doğa yürüyüşü için uygun alanlarımızda, vatandaşlarımızla beraber yürüyeceğiz. Sağlıklı yaşayıp, sosyalleşeceğiz. Çocuklarımıza, gençlerimize güzel şeyler yaparak, yaşayarak örnek olacağız. Toplamda 41 proje var. Belediye Başkanı Dr. Metin Oral’a teşekkür ediyorum, projelerimiz tüm halkımıza hayırlı olsun. Çocukları, gençleri; tarihimizi, kültürümüzü bilen hayırlı insanlar olarak yetiştirmek adına çok önemli bir projedir” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Zeki Sitar ise konuşmasında; “7’den, 77’ye Çevrim İçi Altınova projesinin hayata geçmesinde, Altınova Belediye Başkanımız ve Altınova Milli Eğitim Müdürlüğü’müze çok büyük desteği var. Daha önce de parça parça bu projeleri uyguluyorduk şimdi tek bir proje altından birleştirdik. Çocuklarımızın yeteneklerini ortaya çıkarabilmek onlara daha güzel yarınlar hazırlayabilmek için bu projeye 4 elle sarılacağız. Okullarımızı, çocuklarımızın seveceği hale getirmek, çocuklarımızın kültürel geziler yapmalarına katı sağlamak ve bunun gibi nice güzel işler yapmak için kurumlar olarak iş birliği halinde olacağız” dedi.

Hayata geçirilecek projeler ise; Geleceğimde ki Ben, İlçe Tanıtım Programı, Gönüllü Zabıta, Hobi Bostanları, Gençlik Korosu, Çocuk Korosu, Türk Halk Müziği Yarışması, Pandomim Atölyesi, Çocuk ve Gençlerden Oluşan Tiyatro Kulübü, Tiyatro Etkinliği, Sinema Etkinliği, Şiir Dinletisi, Satranç Spor Kulübü, Bocce Turnuvası, Genel Spor Turnuvaları, Oryantring Spor Eğitimi Etkinlikleri Düzenlenmesi, Plaj Voleybolu ve Futbol Turnuvası, 3x3 Basketbol Turnuvası, Altınova İlçesi Dart Turnuvası, Altınova Yürüyor, Zeka ve Kutu Oyunları Turnuvası, Spor Camiası Altınova'da Buluşuyor, Önemli Günler, Belirli Günlerin Önemi, Desteğimiz Yeni Başlayan Geleceğe, Daha İyi Yarınlara, Meslek Tanıtımları, Doğru Lise Seçimi, Staj Sahası Tanıtımları, Yetenekle Girilen Üniversite ve Liseler, Güzel Üniversitem, Yetenek Sınavlarına Hazırlık Kursu, Robotik Kodlama, Kişisel Gelişim ve Motivasyon, Seminerleri (Hızlı Okuma Tekniği). İletişim, Okullarda Beceri Atölyeleri, Kitap Okuma Etkinliği
(Altınova Okuyor),
Okur-Yazar Buluşması, Resim Sergisi, Altınova Fotoğraf Yarışması, Duvarları Renklendirelim, Gençlik Festivali, Geleneksel Çocuk Oyunları projeleri hayata geçirilecek.