Siteler Mahallesi Muhtarı Hasan Kaya gazetemize yaptığı yazılı açıklamada; ‘’Yalova Valimiz Sn. Muammer Erol ile yaptığımız görüşmeler sonucunda, Siteler Mahalle sakinlerinin büyük ihtiyaç duydukları Aile Sağlığı Merkezi hizmet binasının yapılması için talepte bulundum.

Bu talebimiz sonuç verdi ve Yalova İl Sağlık Müdürlüğünce Siteler Mahallesinde, önce arsa tahsisi yapıldı. Yalova İl Sağlık Müdürlüğü ile yaptığımız istişarelerde, Aile Hekimliği hizmet binasının yapımı 2019 programına alındı. Ama 2019 yılında ödenek çıkmayınca inşaata başlanamadı. Konuyu seçilmiş ve atanmışlara ilettik, inşa için sonuç alamayınca, beraber çözüm için görüşmeler yaptık.

Konuyu önce Yalova Valimiz Muammer Erol ile paylaştım. Yalova İl Sağlık Müdürü Ömer Halim Kaşıkçı ile beraber Siteler Muhtarlığına gelen Valimiz Muammer Erol’a Aile Hekimliği hizmet binasının yapılacağı arsayı gösterdim.

Valimize ‘Ödenek yoksa mahallemize kiralama yoluyla bir şube açılsın, vatandaşlarımız hizmet alsınlar’ önerisinde bulundum. Valimiz bu önerimize olumlu baktı. Kiralık işyeri için, çalışmalara başladık. 105m2 dükkan için işyeri sahibinin aylık 1.500 TL kira bedeli istediği yeri, 900 TL’ye kiraladık.

Kiralamanın ardından, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar kiralanan işyerinin badana, boya, ıslak zemin, banyo, wc vb. birçok eksiğinin giderilmesinde yardımcı oldu.

Bir dönem önceki Yalova İl Sağlık Müdürü Ömer Halim Kaşıkçı, Siteler Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi’nin 15 Ocak 2020’de hizmete başlanacağı tarafıma iletti. Aile Sağlığı Merkezi’nde iki Uzman Doktor hizmet verecek. İl Sağlık Müdürlüğü, araç gereç konusunda gereken donanımı sağlayacak’’ dedi.

Vatandaşlarımız bu hizmetten dolayı çok mutlu oldular. Başta Yalova Valimiz Muammer Erol, Çiftlikköy Kaymakamımız Ömer Bilgin, bir dönem önceki Yalova İl Sağlık Müdürü Ömer Halim Kaşıkçı, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, Çiftlikköy İlçe Sağlık Müdürü Ali Taştan’a Siteler Mahalle sakinleri adına teşekkür ediyorum.’’ Dedi.