Daha yeşil bir Türkiye hedefi ile başlatılan kampanya çerçevesinde 11 Kasım 2019 Pazartesi günü saat 11.11’de fidan bağışçıları ve sahipleri tarafından 450 fidan Altınova Hersek Sahilinde dikilecek. Fidan dikim işlemi 81 ilde 2023 noktada aynı anda gerçekleştirilecek.

450 Fidan dikilecek

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen “Geleceğe Nefes Fidan Dikim Etkinliği” kapsamında; Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünce, Altınova Kaymakamlığı ve Altınova Belediye Başkanlığı işbirliği ile 200 adet İncir, 100 adet At Kestanesi, 100 Adet Gül Hatmi, 25 Adet Mor Salkım ve 25 adet Yasemin olmak üzere toplam 450 adet fidan dikimi protokolü imza altına alındı.

Altınova’lı fidan dikecek

Protokol, Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral ve Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Yılmaz Boz tarafından imza altına alındı.

El ele, gönül gönüle gerçekleştirilecek olan fidan dikim etkinliğine Altınova protokolü, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katılım gösterecek.