Altınova Kaymakamı Zafer Engin başkanlığında Hürriyet İlkokulu Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya; Altınova İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Mesut Aslan, Altınova İlçe Emniyet Amiri M. Ferit Duman, İlçe Yazı İşleri Müdürü Ayhan Erişken, daire amirleri ve muhtarlar katıldı.

Muhtarlar sorunlarını ve isteklerini söyledi

Toplantıda söz alan muhtarlar, “Köpeklerin ıslahı konusunda ilçemizdeki 4 belediyeden de yardım istiyoruz. 4 belediyenin yapacağı geniş bir hayvan barınağı oldukça faydalı olur. İlçedeki cami temizliklerinin yanı sıra köy camilerinin de temizlik ve bakımlarının yapılmasını arzu ediyoruz. İlçe Müftülüğümüz, Denetim Serbestliği kapsamında İş-Kur aracılığıyla çalışan 3 personelin görevlendirilmesini istiyoruz. Camilerin ses sisteminde ezanın dışında diğer ihtiyaçlar için kullanılmalı. Muhtarlıkların duyurularını camilerin ses sitemiyle yapılmasını istiyoruz. Yapılan sosyal yardımların daha objektif olması için denetimlerin daha sıkı yapılması gerekir” diye konuştular.

“Çalışmalar yürüyor”

İlçedeki tüm birimlerin vatandaşlara en iyi hizmeti götürmek için yoğun çaba sarf ettiğini söyleyen Kaymakam Engin, “Yalova genelinde yapılan güvenlik kameralarıyla ilgili çalışmalar ilçemizi de kapsayacak şekilde 2018 yılında tamamlanacak.  Uyuşturucuyla mücadele konusunda da gruplar halinde bir araya gelinerek çalışmalar yapılmakta. Bu konu üzerine hassasiyetle gidiyoruz. Uyuşturucu konusunda vatandaşlarımızın da daha duyarlı olması ve emniyet güçlerine yardımcı olması gerekmektedir” dedi.