Altınova Belediyesi Düğün Salonu’nda Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Kutlu Doğum Günü Programına; Altınova Kaymakamı Zafer Engin, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, AK Parti Altınova İlçe Başkanı Hasan Zafer, Altınova Kent Konseyi Başkanı Ali Yurt, daire amirleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KUR-AN TİLAVETİ ARDINDAN SOHBET

Sunuculuğunu emekli din görevlisi Recep Bakar’ın yaptığı programda Altınova Merkez Hacı Tevfik Yılmaz Camii Müezzin-Kayyımı Abid Duman Kur-an tilavetinde bulundu. Kur-an tilavetinin ardından İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Karataş, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2017 yılı Kutlu Doğum Haftası temasını olarak belirlenen “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” konusunda vatandaşlara konferans verdi.

KUR'AN VE SÜNNET

Altınovalıların salonu tıklım tıklım doldurduğu söyleşide Mustafa Karataş, Hz. Muhammed (S.A.V.)’in hayatından kesitler sunarken, söyleşisinde hadislerle gerçek sevgi üzerine düşüncelerini aktardı. Mustafa Karataş söyleşisinde insanlar arasındaki sevgi ve saygı kavramlarına değinirken, hak ve hukuk çerçevesinde insanların birbirini sevmek zorunda olmasa da, saygı duymak zorunda olduğunun altını çizdi. Saygı ve sevginin toplum huzurunda ve İslam dininde çok önemli bir yeri olduğuna değindi. Karataş, “Doğruyu bulabilmenin yolu,  Kur'an ve sünnet çerçevesinden dünyaya bakmaktan geçer" dedi.

“AĞLAYIP SIZLAYIP İLERLEYEMEYİZ”

Prof. Dr. Mustafa Karataş sahne aldı. Hazreti Muhammed'in hayatından kesitler anlatan Karataş, "Ağlayarak, sızlayarak İslam dünyasının 300 sene geri kalmışlığını gideremeyiz, tek yapmamız gereken hayatın her alanında Peygamberimizi örnek alarak yaşamaktır" dedi. Hazreti peygamberin ticaret hayatından ev haline kadar birçok konuda dinleyenleri bilgilendiren Karataş, onun gibi yaşanılması halinde İslam dünyasının içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtulacağı telkininde de bulundu.

“TÜRKİYE UMUT OLDU”

Türkiye’nin iyi yolda olduğunu, Türkiye’nin yükselişte olmasını çekemeyenlerin bulunduğunu anlatan Karataş, “Türkiye ayağa kalkarsa Türk Dünyası ayağa kalkar. İslam’ın tek kalesi kalmıştır, o da Türkiye’dir. Tüm İslam Alemi’nin ve mazlum halkların umudu Türkiye’dir” dedi.

DUYGU DOLU ANLAR

Prof. Dr. Mustafa Karataş’ın ardından Bayram Büyükoruç İlahi Grubu, birbirinden güzel tasavvuf müziği örneklerinden oluşan konser verdi. Oldukça duygulu anların yaşandığı programda ilçe protokolü tarafından Prof. Dr. Mustafa Karataş ve Bayram Büyükoruç’a çiçek verdiler. Program vatandaşlara yapılan ikramla son buldu.