İlk mezunlarını 2016-2017 eğitim öğretim döneminde veren okul, ilk LYS sınavından başarıyla çıktı.

2016-2017 eğitim öğretim döneminde ilk mezunlarını veren ve 23 öğrencisi diploma alan okulda 23 öğrencinin 19’u 4 yıllık bir fakülteye girerken, 3 öğrenci de puanları tutmasına rağmen önümüzdeki sene şanslarını denemek için tercih hakkını kullanmadılar. İlk 70 bine giren bir öğrenci ise, ek yerleştirmede istediği okula girmeyi deneyecek.
ÖNEMLİ BÖLÜMLER
Altınova Anadolu Lisesi’nde LYS sonuçlarına göre 23 öğrenciden 19’u, Veterinerlik Fakültesi, Mekatronik Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Biosistem Mühendisliği, Endüstriyel Tasarım Mühendisliği, Kamu Yönetimi, İşletme Fakültesi Ekonomi, İktisat, Fen Edebiyat Arkeoloji, Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya, Tarım Makineleri Ve Tek. Mühendisliği, Laboratuar, Uluslararası Ticaret, Su Altı Teknolojisi, Turizm İşletmecilik Fakültesi, Gıda Teknolojileri, Mobilya Dekorasyon Ve Tasarım bölümlerine yerleştiler.
BAŞARI TESADÜF DEĞİL
Üniversite sınavların tüm okul kadrosu ve öğrenciler olarak çok iyi hazırlık dönemi geçirdikleri ifade eden Altınova Anadolu Lisesi Müdürü Ercan Gökkaya, “tüm öğrencilerimi kutluyorum. Bu başarıda en büyük mimarı öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Bizlere her zaman destek olan Kaymakamlarımız Nurullah Kaya ile Zafer Engin’e, Altınova Belediye Başkanımız Dr. Metin Oral’a ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Zeki Sitar’a teşekkür ederim” diye konuştu.