Altınova Belediyesi personeline eğitim semineri veren Narko Rehber Eğitmeni Yılmaz Çetin, beyni olan her canlının bağımlılık potansiyeli olduğunu dile getirdi.

Bağımlılıkla mücadele

Yalova Emniyet Müdürlüğünce Altınova Belediyesi personellerine 'Narko Rehber ve Uyuşturucuyla Mücadele' semineri verildi.

Altınova Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleşen seminerde Yılmaz Çetin tarafından bağımlılıkla mücadele konusunda bilgiler aktarıldı. Çetin, bağımlılığa karşı toplumun top yekün mücadele etmesi gerektiğini ifade etti.

“Ömür boyu tedavi gerektirir”

Beyni olan her canlının bağımlılık potansiyeli olduğunu dile getiren Yılmaz Çetin; “Madde bağımlılığında her şey bir kereyle başlar ve ansızın yoksunluk krizi noktasına gelinebilir. Bağımlılık döngüsü, öyle bir şey ki kişi ya maddeyi kullanacaktır ya da tedavi amaçlı ilaç alacaktır. Bu kısır döngüde her defasında kullanılan madde miktarı artar ve kullanılan zaman arası kısalır. Bu durumda bağımlı, madde parasını bulabilmek için her şeyi göze alır. Bağımlılık, ömür boyu tedavi gerektiren bir hastalıktır.” diye konuştu.