Çelebi, Yalova’da Başkan Koçal’ın AK Parti’ye geçmesiyle tekrar gündeme gelen Metin Dağ’ın AK Partiye geçişi konusunda, basında çıkan haberlerden rahatsız olduğunu, bu haberlerin kendileriyle bir alakasının olmadığını söyledi.
   Çelebi, ‘15 günlük bir Karadeniz ziyaretim oldu. Döndüğümde ilçemizle ilgili, rahatsız edici açıklamaların medyada yer alması Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ’ın, AK Parti’ye geçmesi konusu yine temcit pilavı gibi gündeme geldi.  Teşkilatımızla bir alakası olmayan haberlerin medyada yer alması, hem yönetici arkadaşlarımızı, hem de tabanımızı ciddi şekilde rahatsız etmektedir. Bu haberlerin kaynağını bilemiyorum. Ancak bizim böyle bir girişimimiz yok. Yalova AK Parti İl Başkanımız ve Yalova AK Parti Milletvekilimizle konuyla ilgili bizden bir talebi olmamıştır. Genel merkezimizin de teşkilatın görüşünü almadan, böyle bir şeye tevessül edeceğine hiç ihtimal vermiyorum’ dedi.

    Parti olarak bir aday arayışı olmadığını söyleyen Çelebi, ‘Çiftlikköy’de bir yıldan beri genel merkezimizin aday adaylığı sürecini başlatmamasına,  bazı kişilerin adaylıkla ilgili yoğun çalışmaları birilerini cesaretlendirmiş olmalı. Acaba, biz de bu araya sıkışabilirmiyiz diyebilirler. Bu çalışmaların erken ortaya çıkması da şahsım ve teşkilatım tarafından tasvip gören davranışlar değildir. Çiftlikköy’de sürekli aday sorgusuna muhatap kalıyoruz ve çalışmalarımızı bu davranışlar sınırlıyor. Gündem başka yönlere kayıyor. Ancak kimseye “dur yapma” deme lüksümüz de yoktur. Biz teşkilatımızın disiplini dışında hareket etmeyiz. Aday adaylığı süreci başladığında ilçe olarak, bu konuyu gündeme alacağız. Şu anda yapılan çalışmaların teşkilatımızla hiçbir ilgi ve alakası yoktur. Bu konuda bazı aday adaylığı çalışması yapan arkadaşlar ciddi hatalar işlemektedir’ dedi.

    Çelebi, ‘Sayın Dağ’ın partimize geçişiyle ilgili hakkımızda söylediği galiz ifadelerden sonra böyle bir taleple yönetimimizin, şemsiyesi altına gireceğini hiç sanmıyorum. Basındaki haberlerin kaynağını da merak etmiyorum. Ancak şu kadarını kamuoyuyla paylaşmam gerekir ki, bizim gündemimizde böyle bir konu yok ve olmayacaktır da. Zaten Sayın Dağ, anlaştığı bir partinin olduğunu belirtti. Bu partinin AK Parti olmayacağını da, kesin bir ifade ile açıkladı.    Sürekli parti arayışlarıyla gündeme gelmesi, ortada kalmış, tüm kapıların kendine kapanmış şaşkın pozisyonuna düşürülmesinden ciddi rahatsız olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla bu haberlerden kendisinin de rahatsız olduğuna ve bir basın açıklaması yapacağına inanıyorum. Kaldı ki partimiz kendisini hangi özelliğinden dolayı tercih edecek ki böyle bir talebimiz olsun. Partimizde adaylık konusundaki zenginlik hiçbir partide yoktur. Biz son hızımızla çalışmalarımıza devam ediyoruz. İşimize bakıyoruz. AK Parti’nin Çiftlikköy’de şahlanışını tüm halkımızın desteğiyle sağlayacağımıza inancımız tamdır. Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal’la Metin Dağ’ın kıyaslanmasını da, çok dengesiz bir kıyaslama olduğunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Artık Çiftlikköy halkı da, ilçe teşkilatı da, temcit pilavı gibi, on günde bir gündeme gelen bu konunun, bir daha geri gelmemek kaydıyla uzay boşluğuna doğru gönderilmesini rica ediyoruz. ”Dedi.