Vatandaşlara seslenen sevilen sanatçı Mehmet Çevik, “Hiçbir zaman; şuan hainlerin, katillerin karşısında tank paleti altına, namlunun ucuna yürüyen milletin huzurunda olmak kadar onur duymadım” dedi.

 

Yalovalılarla Buluştu

'Diriliş Ertuğrul' dizisinin sevilen karakteri Deli Demir'i canlandıran Kocaeli Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Çevik, Demokrasi Nöbetinin 19. Gününde Altınova ve Yalova’da vatandaşlarla buluştu. Ünlü oyuncu, "Hiç kimse; milletin paralarıyla alınmış silahlarla yolları kesip, millet iradesinin üzerine çıkamaz" dedi.

 

“Hiçbir Zaman Bu Kadar Onurlanmadım”

Altınova’da Demokrasi Nöbetine katılan sevilen sanatçı Mehmet  Çevik, alandaki kalabalığa seslendi. Diriliş dizisindeki bir sahneden alıntı yaparak, ‘Altınova, Yalova, Türkiye dirilmek lazım, bir olmak lazım, diri olmak lazım’ diye haykırarak sahneye çıkan Çevik, “Benim sanatımla ilgili ödüllerim var. Beni şımartan anlarım da oldu. Ama hiçbir zaman şuan hainlerin, katillerin karşısında tank paleti altına, namlunun ucuna yürüyen milletin huzurunda olmak kadar onur duymadım.

 

“O kadar şanslıyım ki…”

Bu güzel yurdun insanlarının kendine ait olan o kültür belleği yıllarca çeşitli metotlarla içi boşaltıldı. Ama nasıl yüce bir millet olduğumuzu bir kez daha gösterdik. Allah sizden razı olsun. Ben bugün o kadar şanslıyım ki, bir paletin altından kalkıp, diğer paletin altına yatan halkın mensubuyum. Kimseyi ayırt etmeden diyorum, ben bu topraklara, vatana aitim. Bu meydandaki çocuğun gözlerine aitim. Birileri adına mehdi koymuş, ne mehdisi be. Katilsin sen katil. Çok şükür bu meydanda bunu konuştum. Protokolsüz konuştum, içimden geldiği gibi konuştum ama buna ihtiyacım vardı" dedi.

Çevik, meydanı dolduranlar tarafından büyük alkış aldı. Geceye Altınova Kaymakamı Nurullah Kaya, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, AK Parti Altınova İlçe Başkanı Hasan Zafer, il genel ve belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve STK temsilcileri katıldı. Programın sonunda Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Mehmet Çevik’e kahve fincanı hediye etti.