Altınova ilçesine bağlı Kaytazdere’deki önder çiftçi Ruhi Çınar zeytin yetiştiricilerine son 5 yıldır yaptığı uygulamaları anlattı. 5 yıl öncesine kadar ortalama 3-4 ton civarında zeytin alırken İl Müdürlüğünün tavsiyelerine uygun olarak yaptığı uygulamalarla elde ettiği üretim miktarını 12 tona kadar çıkardığını ifade eden önder çiftçi Ruhi Çınar toprak ve yaprak numunesi, budama, gübreleme ile ilaçlama uygulamalarının zamanında yapılmasına dikkat çekti.

Çiftçilere bahçe gezisinde eşlik eden İl Müdürü Suat Parıldar da zeytinde yüksek verim elde etmenin hiç de zor olmadığını ifade ederek, uygulamayı yerinde görmek, çiftçinin bizzat kendisinden uygulamayı dinlemek üzere kendilerini örnek bahçeye getirdiklerini, hasat zamanında arzu ederlerse tekrar gezdirebileceklerini, Sugören ve Akköy köylerinde üretimin tekrar artırılabilmesi için üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Sugören ve Akköylü çiftçiler de hasat zamanında tekrar gelmek istediklerini söyleyerek İl Müdürlüğüne teşekkür ettiler.