Katılımcı sayısının beklenenin de üstüne çıktığı geceye; Çınarcık Kaymakamı Soner Kırlı ve eşi, Çınarcık Belediye Başkan Yardımcısı Murat Savaş ve eşi, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Mustafa Koçak ve İlçe Emniyet Müdürü Murat Sayıoğlu, gaziler, şehit yakınları, muhtarlar ve Çınarcık halkı katıldı.

Çınarcık Turizm Derneği Halk Oyunları Eğitmeni Ayseren Soyer’in günün anlam ve önemini bildiren konuşması ardından, tarihimizi ve kültürümüzü yansıtan halk oyunları gösterileri yapıldı. Cumhuriyet şiirleri okunduğu ve Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirildiği gece, katılımcılar tarafından büyük bir beğeni topladı

Halkoyunları eğitmeni Ayseren Soyer gazetemize yaptığı açıklamada; “3.’sünü düzenlediğimiz Cumhuriyet Balosu’ndan çok güzel tepkiler aldık. Her yıl çıtayı biraz daha yükseltiyoruz.  

Katılım gösteren davetliler, geceden çok mutlu ayrıldılar. Dernek Başkanımız Naci Soyer her zaman yeniliklere imzasını atan, milli duyguları önemseyen bir Çınarcık’lı…  

Çınarcık Turizm Derneği olarak, uluslararası platformlarda da Çınarcık ilçesini temsil ediyoruz; bu yıl 15. Uluslararası Çocuk Festivali’ni, 3.’cü Engelliler Halk Oyunları ve Müzik Festivalini, 2.’ci 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerini gerçekleştireceğiz.

Dernek olarak, diğer ülkelere de örnek oluyoruz. Makedonya’da da düzenlenecek olan Engelliler Festivali’nde de ülkemizi temsil edeceğiz.

Düzenlediğimiz etkinliklerle ülkemizi ve kültürümüzü tanıtmakta çok önemli bir role sahibiz. Derneğimizin amaçlarından bir tanesi folklorumuzu tüm dünyaya tanıtmaktır. Bu amaçta Dernek Başkanımız Naci Soyer’in desteğiyle ve Başkan Yardımcımız Bedros Çoban’ın da fedakarlıklarıyla ayakta durarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuşarak yapılan çalışmalardan söz etti.