Yalova İl Müftüsü Cevdet Cemal Çıkrık’ın emekli olması nedeniyle Vefa ve Veda Programı düzenlendi. Programda duygusal anlar yaşandı.

“Dava adamı”

Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit'in de katıldığı Vefa ve Veda Programında İlçe Müftüleri adına Vefa ve Veda konuşmasını Altınova İlçe Müftüsü Recep Eren yaptı.

Altınova İlçe Müftüsü Eren konuşmasına Ankara Şehir Hastanesi’nde tedavi görmekte olan İl Müftüsü Çarık’ın eşine şifalar dileyerek başladı.Eren,

“Değerli Müftümüz; ömrünü Kur’an ve Sünnetin anlaşılmasına dolayısıyla İslam davasına vakfetmiş, dini ve hayri hizmetlerin toplumun her kesimine ulaşması için çok büyük fedakârlıklar göstermiştir. Kendisi; görev yapmış olduğu yerlerde camiler, mescitler, Kur’an Kursları, müftülük hizmet binaları ve gençlik merkezleri gibi adeta o şehrin şeairi İslamı olan, önemli eserlere imza atmıştır. İnşaatla beraber irşat hizmetlerini de hiçbir zaman aksatmamış, bir gönül insanı, dava adamı olan Muhterem İl Müftümüze bundan sonraki hayatında sevdikleriyle birlikte sağlık ve afiyet içinde hayırlı ömürler dilerim” dedi.

“Gençlere taş çıkartırmıştır”

Altınova İlçe Müftüsü eren konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yalova İl Müftülüğüne atandığı zaman, emekliliğine ramak kalmış denilen Muhterem İl Müftümüz, adeta gençlere taş çıkartırcasına önceki görev yerlerinde olduğu gibi son üç yılda Yalova’da da çok güzel hizmetlere imza attığına hep birlikte şahit olduk. Gençliğindeki enerjisinden, heyecanından ve hizmet aşkından hiçbir şey kaybetmediğini gördük ve bahtiyar olduk.

“Gönlümüzde hoş bir sadâ bıraktınız”

Şahsım ve saygıdeğer ilçe müftüleri hocalarım adına bizlere yol gösterici rehberliğinizden, davranışlarınızdaki nezaketinizden, dostluğunuzu hiçbir zaman esirgemediğinizden, arayıp danışmalarımıza ve ziyaretlerimize mesai mefhumu gözetmediğinizden, 7/24 rahat bir şekilde size ulaşabildiğimizden, ulaşamadığımızda dahi ilk fırsatta geri dönüş yapmanızdan kısaca bir baba ve bir ağabeyi şefkati gösterdiğinizden dolayı size İlçe Müftüleri olarak teşekkürlerimizi arz ediyoruz.

Muhterem Hocam, gönlümüzde hoş bir sadâ bıraktınız. Sağ olun, var olun, yolunuz ve bahtınız açık olsun. Rabbim sizlerden ebeden razı olsun.”

Programın sonunda İl Müftüsü Çıkrık’a çeşitli hediyeler verildi.