İlk iki organizasyonda yağlı güreş otoriteleri ve sporseverlerce tam not alan Altınova Belediyesi 3. Hersek Yağlı Güreşleri, 22 Nisan 2017 Cumartesi günü gerçekleşecek.
EKİPLER SEFERBER 
Altınova Belediyesi Fen İşleri garaj Amirliği ekipleri, güreşlerin yapılacağı tarihi bölge olan Hersek’te yürüttükleri titiz çalışmaları tamamladı. Altınova Belediyesi Fen İşleri Amiri İnşaat Mühendisi Kubilay Karaca, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi organizasyonun kusursuz bir şekilde gerçekleşmesi için tüm ekibin seferber olduğunu ifade etti. 
400 PEHLİVAN KATILACAK 
Bu yılki Hersek Yağlı Güreşlerinde 32’si başpehlivan olmak üzere toplan 400 pehlivanın kol bağlayacağı söyleyen güreşlerin koordinasyonunu yapan Milli Güreşçi Mustafa Mercan, “2009-2010 Kırkpınar Başpehlivanı, 2016 Kırkpınar Finalisti Mehmet Yeşil, 2014 yılı Kırkpınar Başpehlivanı Fatih Atlı, 2005 Kırkpınar Başpehlivanı2016 Kırkpınar üçüncüsü Şaban Yılmaz, 2016 Altınova Hersek Başpehlivanı Faruk Akkoyun, 2005 yılı Kırkpınar üçüncüsü Mustafa Kemal Karaboğa, Süleyman Aykırı, Ali Rıza Kaya, Gökhan Arıcı ve Mehmet Kavakçı gibi ünlü isimler Hersek Güreşlerinde kol bağlayacak” dedi. 
BAŞKAN ORAL’DAN DAVET 
Tüm vatandaşları 22 Nisan2da Hersek Er Meydanına davet eden Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Toplam 13 boyda güreşçilerimiz er meydanına çıkarak müsabakalar yapacak. Biz öncelikle ata sporumuzun en iyi şekilde yaşatılıp, gelecek nesillere aktarılmasını diliyoruz. Daha sonra dostça, kardeşçe, centilmence sporcu ruhuna yakışır güreşler bekliyoruz. Şimdiden tüm sporcularımıza başarılar diliyorum ve tüm halkımızı 22 Nisan günü aramıza bekliyoruz” dedi.

TERTİP KOMİTESİ

Altınova Hersek Yağlı Güreşleri Tertip Komitesi ise; Altınova Belediye Meclis üyeleri Ali Saruhan, Hasan Karabacak, Birol Bayram, Bilal Ok, Mustafa Sarıgül, Ali Koçal, Feyzi Arıcı, Kenan Aykalkan, Muharrem Akdemir ve Hersek Mahalle Muhtarı Vedat Gencebay’dan oluşuyor.

PROGRAM

11:00 Saygı duruşu, İstiklal Marşı, dua ve güreşlerin başlaması.

14:00 Mehteran Gösterisi

Başpehlivanlık kura çekimi ve ikram.

18:00 Ödül tören