Yalova Altınova İlçe Gıda tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, SÜTAŞ Karacabey Eğitim Merkezinde genç çiftçilere ‘Süt Sığırlarının Bakımı ve Beslenmesi’ konulu eğitim kursu sağladı.

3 GÜNLÜK KURS

Altınova’da Büyükbaş Hayvan Yetiştiriciliği yapan ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ‘Genç Çiftçi’ projesinden destek almaya hak kazanan üreticiler, SÜTAŞ Karacabey Eğitim Merkezinde ‘Süt Sığırlarının Bakımı ve Beslenmesi’ konulu kursa katıldılar.

“ALTINOVA ÖNEMLİ BİR BÖLGE”

Konuyla ilgili açıklama yapan Altınova Kaymakamı Zafer Engin, “Altınova uygun iklim ve toprak özellikleri sebebiyle her türlü meyve-sebze üretilmesine müsait bir coğrafyaya sahip. Ülkemizde üretilen Kivi’nin yüzde 65’i Altınova’da üretilmektedir. Süs Bitkileri üretiminde ise bölgede lider konumda bulunmaktayız. 250 bin metreküp soğuk hava depolama kapasitesiyle Marmara Bölgesinin gıda lojistik üssü durumundayız.

‘GENÇ ÇİFTÇİ’ PROJESİ

Hayvancılık ise ilçe ekonomisinde önemli bir yere sahip. İlçede 2 bin büyükbaş, 3 bin küçükbaş hayvan bulunmakta. 2016 yılında Gıda tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın uyguladığı ‘Genç Çiftçi’ projesi kapsamında, 17 çiftçimize 6’şar adet düve dağıtıldı. Hayvan refahına uygun ve ekonomik yönden daha verimli bir hayvancılık yapılması için genç çiftçilerimizi eğitiyoruz” ifadelerini kullandı.

‘KATILIM BELGESİ’ VERİLDİ

Altınova İlçe Gıda tarım ve Hayvancılık Müdürü Mesut Ünal da SÜTAŞ’ta yapılan eğitime 29 çiftçinin katıldığını söyleyerek, Karacabey SÜTAŞ Eğitim Merkezi Koordinatörü Mecit Özdemir’in tatlı sert disiplini ve eğitim merkezinin güler yüzlü personeli sayesinde 3 gün süren progra çok verimli geçti. Eğitimi başarıyla tamamlayan yetiştiricilere ‘Katılım Belgesi’ verildi.

PRATİK EĞİTİMLER

Çiftçilere konunun uzmanı öğretim görevlileri tarafından; yetiştiricilik, barınaklar, çiftlik planlama, rasyon hazırlama, hayvan besleme, silaj yapma, sağım, kayıt tutma, süt ve ahır hijyeni, doğum, üreme, hastalıklar, çevre ve gübre yönetimi dersleri verildi. Eğitim için ayrılan barınak ve sağım yerlerinde pratik eğitimler yapıldı. Çiftçilerimizin bilgi ve görgüsüne katkı sağlayacak bu tür etkinliklere yetiştiricilerle birlikte katılmak çok faydalı oldu” diye konuştu.