Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan referandum çalışmalarında ‘EVET’ için çalışacak olan gönüllü Altınovalı bayanlarla kahvaltıda bir araya geldi.

“DAHA GÜÇLÜ OLACAĞIZ”

Başkan Oral, gönüllü bayanlarla yaptığı görüşmede Cumhurbaşkanlığı sistemini hakkında bilgiler verdi. Yeni sistemin hızlı karar alan, hızlı icraat yapan etkin bir yönetim modeli olacağına vurgu yapan Başkan Oral, “Yeni sistemle birlikte ülkemiz daha demokratik,  daha zengin, daha gelişmiş ve daha güçlü bir ülke olacak.

“HALKIN İRADESİ”

Ne kadar çok demokrasi o kadar çok kalkınma, zenginlik ve refah demektir. Günümüz dünyasında demokrasinin tanımı, halkın iradesinin ne kadar çok yönetime yansıması demektir. Halkın iradesinin yansıması da parlamentonun daha etkin bir yapıya bürünmesidir. Bunun en güzel ve en etkin olacağı uygulama da yeni anayasa değişikliği ve başkanlık sistemidir

“ÇAĞ ATLADIK”

Türkiye son 15 yıldır çağ atladı. Artık dünyanın çekindiği, gelişiminden büyük rahatsızlık duyduğu bir ülke haline geldik. Dünyadaki mazlumların, İslam Aleminin umudu olduk. Dünyadaki kardeşlerimizin savunucusu oldu. Tabi bu durum bazı ülkeleri rahatsız ediyor, çünkü kimse güçlü Türkiye istemiyor. Bunu anlamak için referandumu kimlerin istediğine bir bakın yeter.

“KİMLER KARŞI”

Referandum için karar verirken kimlerin ‘hayır’ dediğine iyi bakılması gerekir. Halkımıza referandumda kimler ‘hayır’ dedirttirmek istiyor? Kandil-PKK diyor. FETO diyor. DEAŞ diyor. DHKPC diyor. Terör örgütleri diyor. Avrupa diyor. İnsanlarımızın kafasını karıştırmak istiyorlar. Biz kapı kapı gezerek vatandaşlarımıza ulaşacağız ve bu sistemin gerçeklerini anlatacağız. Bu vatanın bekası için, bu ezanlar için, bu bayraklar için, Türkiye’nin ve İslam Âlemi’nin geleceği için evet demeliyiz” dedi.