16.01.2017 tarihinde kıyı şeridinde etkili olan kirlilik için Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Yalova Liman Başkanlığı 16.01.2017 tarihi itibarı ile Kocaeli Valiliği ile koordineli olarak kirliliğe anında müdahale etmiş ve temizlik ekiplerinin İle gelmesini sağlayarak temizlik çalışmalarına başlanılmıştır.

Yalova İlinde bulunan 1.Derece Sit Alanı olarak tescilli ve pek çok kuşa ev sahipliği yapan Hersek Gölü Sulak alanının da etkilenen alanlar arasında olduğunun tespiti üzerine Altınova Belediyesi, tersaneler ve ilgili diğer kuruluşlarının ekipleri bu bölgeye yönlendirilmiş ve öncelikli olarak Hersek Gölü temizlenmiş ve kirliliğin Gölün içerisine girmesi engellenmiştir.

Kirlilikten etkilenen kuşlar Doğa Koruma ve Milli parklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Uludağ Üniversitesine gönderilerek tedavilerinin yapılması sağlandı.

Akaryakıt sızıntısından etkilen yaklaşık 9 km’lik kıyı şeridinin 4,5 km’lik kısmında temizleme faaliyeti tamamlanmış ve temizleme çalışmaları Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Koordinatörlüğünde ara verilmeden devam etmektedir.