Başkan Kangal, ‘Kamuoyuna Duyuru’ başlığıyla yaptığı açıklamasında; “Kaytazdere Beldesinin çehresini değiştirecek ve ‘RANTIN İLK KEZ HALKA DÖNDÜĞÜ’ projenin tanıtım toplantısını, kalabalık basın mensuplarının katılımıyla gerçekleştirmiştik.

Bu toplantımızda, halkımıza söz verdiğimiz gibi ekonomik ve kaliteli konutların yapımı için de yetkili firma ile sözleşmemizi yaparak, kamuoyuna duyurmuştuk.” dedi.

Yetkili firma ile yapmış olduğumuz sözleşmenin şartları ise;

‘’Konut teslimi 20 ay olup, konut fiyatları katlara göre farklılık göstermekte, belediyemiz bünyesinde kat ve daire seçimleri yapılacak olup, Kaytazdere Belediyesi kontrolünde yapılacaktır.

Her konut için başvuru bedeli 20.000 TL’dir. Ödemeler Kaytazdere Belediyesi’ne ait banka hesap numaralarına yapılacaktır. (Yapılan ödemeler, inşaat bitimine kadar belediyemiz kontrolündedir)

Konut bedeline ilişkin kalan ödeme, tapu devrine istinaden yapılacaktır. (Öncesinde her hangi bir ödeme yapılmayacaktır)

İnşaat bitimine kadar geçen bütün süreç belediye kontrolünde gerçekleştirilecektir.

Peşin ödemelerde %3 indirim yapılacaktır. (İnşaat bitimine kadar ödeme belediyemiz kontrolündedir)

Gazi ve Şehit yakınlarına ödemelerde %3 indirim yapılacaktır.

İlimiz sınırlarında riskli görünen yapı hak sahiplerine öncelik tanınacaktır.’’

Kangal, ‘Sözleşme, şeffaf ve hiçbir spekülasyona yer vermeden hazırlanmıştır’’

Başkan Kangal; ‘’Görüldüğü üzere yapılan sözleşme, çok şeffaf ve hiçbir spekülasyona yer vermeden, tüm süreç ve ödemelerin belediyemiz kontrolünde olduğunu gösterdiği aşikârdır.

Buna rağmen, konu ile ilgili hiç alaka ve bilgisi olmayan, herhangi bilgi talebinde bulunulmadan, araştırılmadan ülkemize maal olmuş kurum ve şahısların, gerçekten uzak beyan ve söylemlerde bulunmalarını üzülerek görmekteyiz.

Tarafımızca, projeye ait görseller paylaşılıp yayınlandığı herkesin bildiği, bilebileceği gibi, projemizle ilgisi olmayan görsellerin paylaşımı, projenin sanki denizin içindeymiş gibi gösterilmesi komiktir. Komik olduğu kadar da, her şeyin en iyisine layık olan halkımızın bu imkânını yalan ve tutarsız söylem ve inşaat projemizle ilgisi olmayan, nasıl bağ kurduklarını anlayamadığımız belgelerle ne yapılmak istendiğini, bölgemize ve bu açıklamalara ortak olan kurum ve kuruluşlara yapılacak en büyük kötülüktür.

Projemizle ilgili, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile koordineli şekilde araştırma ve çalışmalarımız devam etmektedir. Buna karşın, neden alelacele açıklama yapıldığı da anlaşılamamıştır.

Kanun ve yönetmeliklerine uygun olmayan iş ve işlemlerin yapılamayacağını, ülkemize, kamuya 0 (sıfır) maliyet ile depreme dayanıklı yapılar kazandırmak amacıyla,

tüm süreç belediyemiz kontrol ve ukdesindedir.

Daireler teslim alındıktan sonra ödemesi yapılacak bir projede, halkımızın mağdur edileceği gibi mesnetsiz iddiaları şaşkınla karşılıyoruz.

Halkımıza hizmet etmeye yönelik yaptığımız projeleri engellemeye çalışan kurum ve kuruluşları siz sayın halkımızın bilgisine sunarken, yargı yolu ile de hakkımızı arayacağımızı belirtmek isteriz.” dedi.

Başkan Kangal; “Tüm bu yapılan haksız ithamlara rağmen Kaytazdere’nin çehresini değiştirmeye, bir rant oluşacaksa bunu gerçek sahipleri olan halkımızla paylaşmaya devam edeceğiz.

Halkımızın bilgisine saygı ile duyuruyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.