Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Türk Dili Konuşan Gazeteciler Vakfı (Kazakistan) işbirliğinde, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) işbirliğiyle İstanbul’da eğitim seminerleri düzenleniyor. Bu eğitim seminerler için ülkemize gelen Kazakistanlı gazetecilerin ilk durağı Yalova Altınova oldu.
İLK ZİYARET ORAL’A
Türk Dünyası Gazeteciler Birliği üyesi Yalovalı gazeteci Bülent Güler’in ev sahipliğinde Yalova’ya gelen Kazakistanlı Gazeteciler ilk olarak Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral’ı makamında ziyaret etti. Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Başkan Oral m,safirlerine ülkemiz ve Altınova ile ilgili çeşitli hediyeler sundu. Ziyarette Altınova Belediye Meclis üyeleri de hazır bulundu.
BÖLGEYİ GEZDİLER
Daha sonra Hersek Lagünü, Hersek Sahili ve Hersekzade Ahmet Paşa Külliyesi’ni gezen Kazakistanlı Gazeteciler, burada bölgenin tarihi geçmişiyle ilgili bilgiler aldı. Yabancı misafirlerin en çok ilgisini çeken bölge ise Hersek Sahili ile Külliye oldu. Hersekzade Ahmet Paşa Türbesi’nde dua eden gazeteciler, camiyi de gezerek bilgi aldılar. Kazakistanlı Gazeteciler Yalova’dan oldukça mutlu bir şekilde ayrıldılar.