Altınova Kaymakamlık önünde düzenlenen tören, muhtarların Atatürk Anıtı’na çelenk koyması, saygı duruşu, İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

Ardından günün anlam ve önemiyle ilgili Sermayecik Köy Muhtarı Resul Çiftçi bir konuşma yaptı.

2015 YILINDAN İTİBAREN

Muhtarlarımız ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını koruyarak geleceğe ilişkin vizyonunun belirlenmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi amacıyla 19 Ekim 2015 tarih ve 29507 sayılı Resmi Gazete yayımlanan 2015/11 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile her yıl 19 Ekim gününün ‘Muhtarlar Günü’ olarak kutlanmasının uygun görülmesi münasebetiyle Tüm Yurdumuzda olduğu gibi ilçemizde de Muhtarlar Günü kutlanmaktadır” dedi. Törenin ardından köy ve mahalle muhtarları Altınova Kaymakamı Zafer Engin’i ziyaret etti.

GENİŞ KATILIM

Altınova Kaymakamlık önünde düzenlenen tören törene; Altınova Kaymakamı Zafer Engin, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal, Altınova İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Mesut Aslan, Altın ov a İlçe Emniyet Amiri M. Ferit Duman, AK Parti Altınova İlçe Başkanı Hasan Zafer, CHP Altınova İlçe Başkanı Yener Yiğit, İl Genel Meclis üyeleri Ali Çorbacı ve Mustafa Tunalı ile daire amirleri katıldı.