Proje kapsamında; uygun olan okul bahçesinde öncelikle bitkilerin tanınması, organik tohum üretilmesinin sağlanması, evlerde bulunan farklı tohumların bu bahçelerde toplanarak çoğaltılması ve doğal yaşamın arttırılması, yeşil alanların çoğaltılması ve korunması fikrinin çocuklara aktarılması sağlanacak.

Yer tespitleri yapıldı

Altınova Belediyesi 7’den 77’ye Çevrimiçi Altınova Projesi kapsamında, ilçedeki okulların bahçelerine Hobi Bostanları kurulacak. Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral ve Altınova İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeki Sitar ilçedeki okullarda Hobi Bostanları oluşturula bilinecek yerlerde incelemelerde bulundu. Okul bahçelerinde belirlenen alanlar, Altınova Belediyesi Fen İşleri Garaj Amirliği ekiplerince proje için hazır hale getirildi.

“Amaç organik ürün yetiştirmek”

Proje hakkında bilgi veren Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Projede öncelikle çocuklarımızın bitkileri tanımaları sağlanarak yeşil hayatı kendi elleriyle inşa etmeleri amaçlanmakta. Hobi bostanları adı altında kaymakamlığımız ve belediyemizin belirlediği alanlarda yeşil alanları çoğaltmak, emek ve sabır ile neler başarabileceklerini görmek ve organik ürün yetiştirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca ilçemizde halkımızın kendi bahçelerinde kullandığı organik tohumları bir araya getirerek bu tohumları hem çoğaltmak hem de organik ürün yetiştirmeyi planlıyoruz” dedi.